Out Of The Box - l'univers transgressor de Pere Cabaret

Aquest cap de setmana serà difícil per a la cultura, però encara queden algunes opcions per a la resistència. El Festival Inund’Art de Girona manté els passis d’ Out of the Box, una instal·lació artística sorprenent de Pere Cabaret. 

De Henry Darger, il·lustrador i novel·lista en secret amb evident síndrome de Diògenes, s’especula si va ser un assassí o un geni. A Corita Kent se la coneix com “la monja artista pop”. Mabel Starck potser fos la primera dona domadora de tigres … Out of the Box és una instal·lació composta per 14 capsetes o diorames amb què Pere Cabaret, creador multidisciplinari que es mou entre les arts visuals i escèniques, s’apropa una sèrie de personalitats i referents culturals que l’han fascinat per la seva condició de transgressors, per la seva capacitat d’imaginar una estètica o fins i tot de portar una vida a contracorrent, fora del que és habitual, de “sortir-se de la capsa”.

“Petits escenaris que recorden en miniatura els teatrins de cartró d’altres èpoques, i que en realitat són collages de tres dimensions fets de postals, retalls de diaris i revistes. Maquetes -escenari que sintetizen móns de la mitomania contemporània de l’autor, especialment la del cinema, amb pel·lícules com Los Pájaros, de Hitchcock, ¿Qué fue de Baby Jane?, de Robert Aldrich, o d’alguns personatges fascinants de la literatura i de les arts: la poetessa excèntrica Edith Sitwell, el dramaturg Joe Orton, l’escriptora i filòsofa Ayn Rand, Alicia al País de les Meravelles…, entre altres.  Out of the Box obre uns camps de la creació plàstica i teatral plens de possibilitats.” exposa Toni Rumbau

A través de diorames de capsa i microhistòries, Out Of The Box (títol que juga amb la traducció literal “fora de la capsa” i el sentit figura d’aquest expressió anglesa “Poc convencional”)  proposa un viatge per l’imaginari del seu creador, acompanyat pel so crepuscular de l’electroambient creat en directe per Clara Rueda. Una instal·lació que ofereix al públic la possibilitat d’interactuar jugant amb la il·luminació de les capses per descobrir-ne noves dimensions. Presentada anteriorment a la Sala Fènix de Barcelona i el Festival TNT es podrà visitar al Festival Inund’Art de Girona aquest mes d’octubre.

Pere Cabaret (Mataró, 1973). Artista multidisciplinari: il·lustrador, actor i músic. Ha publicat en editorials com El Cep i la Nansa, Baula, Planeta i L’Auditori Educa. Es cofundador de l’Aula de Música i Teatre de Sant Feliu de Llobregat i ha participat en múltiples projectes teatrals infantils i juvenils com a pedagog.

banner fira mediterrània