Aquest any hi haurà Festival Píndoles, la cita referent de teatre breu en espais vius. La mostra, que arriba aquest 2020 a la sisena edició, i que va haver d’ajornar la seva habitual celebració al juny, tindrà lloc finalment els dies 4, 5 i 6 de setembre al Castell de Montjuïc.

Donat el context generat per la pandèmia de la COVID19, aquesta serà una edició especial, que des de l’organització s’ha lluitat per celebrar per responsabilitat envers artistes i públic. La programació es concentrarà en 3 espais de l’exterior del recinte (pati d’armes, canó i pou) i s’ha adaptat per garantir la seguretat de tothom. L’entrada al festival, a diferència de les passades edicions, i gràcies a la participació de l’ICUB, serà totalment gratuïta i caldrà reservar-la prèviament al web del festival per motius de control d’aforament. Les reserves s’obriran el dilluns 24 d’agost.

Tot això, sense oblidar l’objectiu principal del festival: que el públic pugui descobrir i gaudir d’espectacles de curta durada (la majoria inèdits) en un espai viu i singular.


EL PINDOLES 2020
Un any més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat, proposant una experiència de descoberta i esdevenint una plataforma dinamitzadora del nou talent (noms com Lara Díez, David Anguera, Albert Salazar o Sílvia Navarro han passat pel Píndoles abans).

Fruit de la convocatòria anònima i pública que es va obrir el desembre de l’any passat, i que denota l’aposta del festival per la igualtat d’oportunitats, s’han seleccionat 15 propostes escèniques inèdites de diversos autors i autores que constitueixen el gruix de la programació. A part, s’ha convidat una obra guanyadora del premi a Millor Text del Festival Teatre de Butxaca de Ciutadella (Menorca). I també s’han programat 4 peces d’altres disciplines: dansa, poesia i narració.

En total, 20 propostes de gèneres tan diversos com el thriller, la poesia, el drama, la comèdia, tragicomèdia i disciplines com la dansa, la poesia i la narració, d’autors i autores com Ariadna Pastor, Anna Collell , Helena Codorniu , Clara Puig, Jaume Viñas, Catalina Florit, Marina Font, Ivan Andrade o Mar Solà, entre d’altres. Un 80% de la programació seran estrenes, un 70% dels espectacles són d’autoria femenina i un 65% de direcció femenina.

A cada escenari s’hi representaran dues o tres obres diferents en intervals de 30 minuts al llarg de 4 hores consecutives cada dia. I cada escenari tindrà un aforament assegut de 100 espectadors.

I DEL FESTIVAL NEIX LA GIRAPINDOLES
El Festival Píndoles és l’inici d’un projecte molt més gran: la GiraPíndoles. Les obres estrenades al festival tenen l’oportunitat d’entrar en un catàleg per ser programades arreu de Catalunya en un format itinerant pels espais més singulars de cada municipi. La GiraPíndoles ja ha presentat 175 funcions a una vuitantena de municipis des del 2015.

Gràcies a aquest projecte el teatre arriba arreu del territori i l’apropa a localitats i indrets que no disposen de grans infraestructures escèniques però que tenen la voluntat de tenir una programació regular i d’acostar les arts a la ciutadania.

A més, el festival Píndoles també ha encetat una nova línia que consisteix en portar teatre breu als instituts fomentant el coneixement de les arts escèniques d’una manera transversal i animant als més joves a descobrir el format.

Amb tot plegat, la GiraPíndoles es converteix en una forma de donar visibilitat a les obres de nova creació, de nous autors i autores i de donar més oportunitats laborals a totes les companyies.

Consulta tots els detalls de la programació a la web www.pindoles.com

Un any més, el Festival Píndoles presentarà les darreres novetats i estrenes en el món de les arts escèniques breus i de proximitat, proposant una experiència de descoberta i esdevenint una plataforma dinamitzadora del nou talent (noms com Lara Díez, David Anguera, Albert Salazar o Sílvia Navarro han passat pel Píndoles abans).

Fruit de la convocatòria anònima i pública que es va obrir el desembre de l’any passat, i que denota l’aposta del festival per la igualtat d’oportunitats, s’han seleccionat 15 propostes escèniques inèdites de diversos autors i autores que constitueixen el gruix de la programació. A part, s’ha convidat una obra guanyadora del premi a Millor Text del Festival Teatre de Butxaca de Ciutadella (Menorca). I també s’han programat 4 peces d’altres disciplines: dansa, poesia i narració.

En total, 20 propostes de gèneres tan diversos com el thriller, la poesia, el drama, la comèdia, tragicomèdia i disciplines com la dansa, la poesia i la narració, d’autors i autores com Ariadna Pastor,  Anna Collell , Helena Codorniu , Clara Puig, Jaume Viñas, Catalina Florit, Marina Font, Ivan Andrade o Mar Solà, entre d’altres. Un 80% de la programació seran estrenes, un 70% dels espectacles són d’autoria femenina i un 65% de direcció femenina.

A cada escenari s’hi representaran dues o tres obres diferents en intervals de 30 minuts al llarg de 4 hores consecutives cada dia. I cada escenari tindrà un aforament assegut de 100 espectadors.