L’onzena edició del FITIFestival Internacional de Teatre Integratiu, el conegut com el més antic dels Festivals de Teatre Inclusiu a Catalunya, finalitza amb motiu de la celebració de la Diada Mundial de les Persones amb Discapacitat, el proper 2 de desembre a les 11:30h al Teatre Josep Maria de Sagarra amb la peça teatral Rebelión en la Granja de George Orwell, de la companyia Alquimistes Teatre, sota la direcció de Verónica RamírezFrancia Gajardo i l’ Emili Corral. Una funció especial per a instituts, cicles formatius o entitats per abordar des de l’àmbit educatiu el tema de la diversitat i la inclusió. L’espectacle esta obert a tots els públics i és gratuït amb prèvia reserva al correu electrònic: fiti2019santako@gmail.com, fins esgotar aforament.
Al finalitzar la representació hi haurà un col·loqui on es convidarà els espectadors i espectadores a ser protagonistes d’aquesta inclusió-revolució, compartint vivències, mirades, percepcions , idees, que ens ajudaran a trencar estigmes i barreres que avui en dia encara col·lectius amb diversitat funcional  pateixen dins d’aquesta societat.
La 11à edició s’acomiada amb  més de 1000 espectadors i espectadores. L’escenari s’ha omplert amb 40 artistes de diferents disciplines. Les companyies que han estat convidades en l’edició 2019: Els Dofins de La Garriga amb la seva representació De quin color volem el mar?; el muntatge teatralitzat  escrit  per  el  periodista  Màrius  Serra, amb direcció de Joan Arqué, Qui ets?Rebelión en la granjs,  de la Cia amfitriona, Alquimistes Teatre; i el referent internacional en dansa contemporània inclusiva Danza Mobile que va presentar el seu espectacle “Society” (políticament incorrectes) amb direcció de Paqui Romero, han gaudit i gaudiran de l’èxit de públic i critica durant la seva estada al Teatre Sagarra.
El FITI que és un esdeveniment pioner d’arts escèniques i diversitat funcional que dóna l’oportunitat al públic general de viure una experiència artística-cultural protagonitzada per persones amb capacitats diferents, ja prepara la seva dotzena edició que serà a la tardor del 2021.
El Festival és una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre en conjunt amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón