La versió de Conte d’hivern , el muntatge del Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER) que aquest estiu es va representar a Tarragona i Barcelona, inaugurarà el 7 d’octubre la temporada de tardor del Teatre Fortuny de Reus. Una temporada que destacarà per la celebració dels 125 anys de l’obertura d’aquest teatre.

Dirigit pel director artístic del CAER, Ferran Madico, l’obra de Shakespeare es representarà al Fortuny del 3 al 6 d’octubre amb un format adaptat a les característiques del teatre, ja que Conte d’hivern es va estrenar a Tarragona al juny tenint en compte la configuració de l’auditori del Camp de Mart, la mateixa que al juliol en va fer possible la representació al Teatre Grec de Barcelona. També a l’octubre, s’han programat tres espectacles més. El primer és Homebody/Kabul, una producció del Teatro Español de Madrid, dirigida per Mario Gas, que es representarà al Fortuny els dies 12 i 13. Escrita per Tony Kushner, l’obra, un text de caràcter polític, tracta de l’Afganistan i el xoc entre la civilització occidental i el fonamentalisme islàmic.
De l’extens repartiment de l’espectacle, format per actors espanyols i àrabs, destaca l’actriu Vicky Peña. El segon espectacle del mes serà l’òpera Un ballo in maschera, de Verdi, una producció dels Amics de l’Òpera de Sabadell que es posarà en escena al teatre reusenc el dia 16. La programació d’octubre la tancarà, el dia 30, un homenatge al gran músic de jazz Tete Montoliu amb motiu del desè aniversari de la seva mort. El concert l’ha organitzat l’Associació d’Amics del Jazz de Reus i hi participaran els pianistes Dado Moroni i Ignasi Terraza.

També amb jazz començarà la programació del novembre al Fortuny, ja que el dia 9 hi tindrà lloc un tribut a les cinc grans dames del jazz (Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Nina Simone i Sarah Vaughan), que anirà a càrrec de les cantants Jennifer Louis i Juanita Mari Franklin i de The American Jazz Band. Però el gran al·licient del mes serà Samsara, un espectacle de ballet de la companyia de Víctor Ullate, ja que protagonitzarà els actes de commemoració del 125è aniversari de la inauguració del teatre. Samsara, un muntatge en què Ullate conjuga la dansa amb un repertori de músiques ètniques, s’escenificarà els dies 15 i 16. Precisament va ser un 16 de novembre del 1882, que una gran festa va inaugurar el teatre, un dels al·licients de la qual va ser la representació de l’òpera Faust de Gounod.

El novembre acabarà amb tres propostes més: un concert de l’Orquestra Camerata XXI (dia 18), l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura (dia 24) i Passat el riu, de Joe DiPietro (dia 30), una obra produïda pel Teatre Romea de Barcelona. Oriol Broggi firma la direcció del muntatge, que és una adaptació en clau de comèdia del drama Panorama des del pont d’Arthur Miller. Per al desembre, el Fortuny ha organitzat el tradicional cicle de Nadal, amb dos concerts: el de The Mississippi Gospel Choir, el dia 20; i el de l’Strauss Festival Orchestra (dia 27).

  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón