Tal com s’ha avançat avui a la roda de premsa del Festival Veranos de la Villa, el proper divendres 28 de juny a les 22:15 h el Liceu a la Fresca torna a Madrid, aquest cop dins la programació de l’emblemàtic festival d’estiu. Prop de 500 persones podran gaudir en directe, de forma gratuïta i a l’aire lliure des de la Plaza Juan Goytisolo (també coneguda com a Sánchez Bustillo) de la imponent producció de Tosca de Puccini. Es tracta del primer cop que el Gran Teatre del Liceu i Veranos de la Villa col·laboren, un festival que des de 1985 omple la ciutat de Madrid de tot tipus d’activitats de música, cinema, teatre, dansa i espectacles alternatius i que enguany arriba a 21 districtes i a barris on tradicionalment no es podia gaudir d’aquesta oferta cultural.

La producció de Paco Azorín de Tosca amb Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo

Una de les òperes italianes més cèlebres, Tosca de Giacomo Puccini, serà la protagonista del Liceu a la Fresca d’enguany. Aquesta producció del Gran Teatre del Liceu i el Teatro de la Maestranza de Sevilla, que va delectar el públic la temporada 2013/14, té una imponent posada en escena de Paco Azorín, fidel a l’original. La batuta la durà el mestre John Fiore i comptarà amb les magnífiques veus de la soprano Tatiana Serjan com a Tosca, el tenor Roberto Aronica en el rol de Mario Cavaradossi, i el baríton Lucio Gallo com a Baró Scarpia.

Tosca ens situa a la Roma de l’any 1800, en ple caos polític. El republicà Cesare Angelotti fuig de la presó per refugiar-se a la basílica de Sant’Andrea della Valle, on l’artista Mario Cavaradossi l’ajuda a amagar-se. El Baró Scarpia, cap de policia, sospita que Mario ha ajudat en la fuga d’Angelotti i convenç Floria Tosca, a qui estima secretament, que el seu estimat Mario l’ha traït. Quan ella va reunir-se amb ell, Scarpia la persegueix, captura el pintor i el condemna a morir. Només si Tosca accedeix als reclams sexuals del baró, Mario podrà salvar-se. Tot i això, el destí dels dos estimats serà fatídic. Ni Cavaradossi podrà evitar l’afusellament, ni ella la tristesa i el seu conseqüent suïcidi.

  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón