L’estrena d'I due Foscari, amb el tenor Plácido Domingo, va iniciar la Campanya de Micromecenatge per reformar la façana del Liceu

El Gran Teatre del Liceu necessita reformes. La vistositat del seu interior contrasta amb la façana, l’únic element del teatre que no s’ha reformat després de l’incendi de 1994. És per això que abonats, aficionats i ciutadania en general estan cridats a col·laborar a través d’una campanya de micromecenatge, que porta el nom de Dóna llum al Liceu, per obtenir un ajut que pemeti finançat unes obres, el cost de les quals ascendeix a 450.000 euros.

Però no es tracta tan sols d’un projecte estètic. Un informe tècnic recomana una intervenció per corregir alguns defectes estructurals. El pas de temps i les agressions meteorològiques, així com la poca il·luminació són el punt de partida per impulsar aquesta reforma que s’iniciarà durant aquest 2015.

La campanya ja ha començat. Un sopar benèfic a 250€ el cobert ha donat el tret de sortida a aquesta campanya, una iniciativa pionera a Catalunya explotada amb èxit a Estats Units. L’acte, que s’ha desenvolupat al Foyer del Liceu després de l’estrena d’I due Foscari, ha comptat amb l’assistència del tenor Plácido Domingo acompanyant de prop de 250 mecenes, empresaris, patrocinadors; i de l’equip directiu de la institució encapçalat pel President del Liceu, Joaquim Molins, i el Director General, Roger Guasch.

Dóna llum al Liceu servirà per iniciar un projecte arquitectònic per rehabilitar i il·luminar la façana del Gran Teatre. El projecte de reconstrucció de la façana contempla recuperar el Liceu com a epicentre arquitectònic i cultural de La Rambla, Barcelona i de Catalunya. Una il·luminació integral amb tecnologia LED, que permetrà diverses intensitats i colors, donaran vida a aquest referent històric en l’any de commemoració dels 15 anys de l’incendi. Les donacions, a partir de 75 euros, es faran a través de la pàgina web del Gran Teatre del Liceu o al propi teatre.

  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón
  • Paco Ibáñez