El director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, obrirà l’any 2008 amb un espectacle sobre la poesia visual del mexicà Octavio Paz i l’esperança de veure acabades les obres de rehabilitació de l’antiga seu del teatre a Gràcia.

L’espectacle que gira al voltant del poema Blanco de l’autor mexicà, farà estada en el Lliure entre el 17 i el 20 de gener i es veurà més tard al teatre Espanyol de Madrid. Estrenat en el marc del festival Temporada Alta de Girona, Blanco va ser un dels espectacles inaugurals del nou Centre de les Arts Escèniques El Canal, de Girona-Salt.

El muntatge és una creació de Frederic Amat i compta amb Lluís Homar, Paco Ibáñez, Mario Gas en escena acompanyats al piano per Pascal Comelade.

Tres grans noms a l’escenari per recitar un text que va marcar una fita en la història de la poesia universal, una obra concebuda com una espècie de dansa de signes, veu i formes visuals i sonores que evoca dibuixos tàntrics i còdex asteques i que permeten múltiples lectures.
Una coproducció gironina

Està coproduït pel Lliure, l’Espanyol i El Canal-Centre d’Arts Escèniques de Salt-Girona, centre aquest últim amb el qual Rigola ha dit compartir objectius.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>