El Lliure reestrena La nostra parcel·la, de Lara Díez Quintanilla

Aquest dijous que ve 22 d’octubre, es reestrena a l’Espai Lliure de Montjuïc La nostra parcel·la, un espectacle de nova creació sobre el perquè de la nostra exisAència
escrit i dirigit per Lara Díez Quintanilla i protagonitzat per Judit Farrés Marta Marco. El muntatge torna, després de ser en escena només un dia, just abans que es declarés el confinament i el tancament dels teatres per la COVID-19.

La nostra parcel·la és una aproximació a les grans qüestions existencials des de l’humor. Una proposta que posa sota el microscopi el neguit i l’absurditat del comportament humà quan volem donar resposta a qui som, què fem i per què estem aquí.

L’espectacle explica el present de M (Marta Marco) i (Judit Farrés), dues dones que apareixen dins d’un receptacle quadrat i completament buit sense conèixer per què hi són, com hi han arribat o què hi han de fer. Aviat descobriran que no en poden sortir, que no tenen ni gana ni son i que l’únic que senten és el plaer i el sofriment.

Díez Quintanilla crea un microunivers per explicar com els humans creem i destruïm dogmes socials, com ens organitzem i regim per criteris arbitraris. L’espectacle, de fet, posa l’accent en dues qüestions: d’una banda, que vivim la vida condicionats per allò que creiem que ens espera un cop morim i, de l’altra, com intentem endreçar el caos per poder sostenir sense embogir la incertesa en la qual vivim. I tot això sense caure en el dramatisme: el muntatge optar per un to còmic, surrealista i kafkià.

La nostra parcel·la és la part central de la trilogia El buit de la parcel·la oblidada, formada també pels espectacles Omplint el buit i Les oblidades, totes dues estrenades el 2019. Les tres peces estan protagonitzades per dues dones en un espai tancat i buit, i mantenen una perspectiva feminista dels temes que s’hi plantegen. Ara bé, així com Omplint el buit parla de les dones que arriben, La nostra parcel·la se centra en aquelles que ja hi són i Les oblidades, en les que van ser.

La nostra parcel·la. Del 22 d’octubre a l’1 de novembre. Durada: 1 h 15′ . En català. Montjuïc – Espai Lliure.

 

Properes estrenes de #SocEscena:

Del 19/11 a 29/11:
Els protagonistes, de Tanya Beyeler i Pablo Gisbert – El Conde de Torrefiel

Del 19/11 al 13/12:
Una, de Raquel Cors

Del 25/11 al 6/12:
Poulette Crevette, Françoise Guillaumond – La baleine – cargo