El Lliure reuneix un pòquer d'asos dins del Grec amb ' Beware of pity'

Quatre noms fora de sèrie junts: Stefan Zweig, Simon McBurney; Complicité i la Schaubûhne, signen la proposta Beware of pity (La impaciència del cor). Stefan Zweig és l’autor de la història, que es va publicar l’any 1939, i que reflexiona sobre l’origen de la compassió, incidint en fins quin punt és difícil entendre el dolor dels altres. “Han fet una adaptació d’aquesta novel•la meravellosa. És el més potent que hem vist teatralment parlant!”, ha dit Casadesús. Beware of pity és un una coproducció de la companyia Complicite, que dirigeix Simon McBurney i la prestigiosa i potent Schaubühne. McBurney assumeix la direcció de l’espectacle. Aquest matí s’ha presentat als mitjans amb la presència de James Yeatman, codirector de l’espectacle. Es representarà al Teatre Lliure de Montjuïc (Sala Gran), els dies 8 i 9 de juliol.

L’escriptor austríac Stefan Zweig ens parla de l’oficial Hofmiller, un soldat austrohongarès convidat a una festa en un domicili benestant que comet un error fatal: demanar per ballar a una jove sense saber que una malaltia cruel l’impedeix de caminar. Mirant de compensar la seva inoportuna relliscada, el soldat comença a sovintejar la noia, propiciant així que ella caigui en un enamorament no correspost i que desemboca en conseqüències tràgiques.

La unió d’un mite del teatre i una companyia alemanya interessada en els nous llenguatges converteixen la novel•la de Zweig en un relat polifònic utilitzant la força expressiva del vídeo i del teatre, el diàleg i la narració. I és que “els actors il•lustren l’acció mentre, enmig les ombres, altres veus d’actors diuen monòlegs interns o fan la funció de narradors omniscients. El resultat és un espectacle que posa tècniques i llenguatges diversos al servei d’una història excepcional, ambientada en el context de la desintegració de l’Imperi Austrohongarès.
Mentre els actors il•lustren l’acció, altres veus pronuncien monòlegs interns o acompleixen la funció de narradors omniscients.”

Simon McBurney, un dels mites del teatre europeu, ha dirigit l’espectacle i ha unit esforços amb la Schaubühne de Berlín, reconeguda con una de les més innovadores d’Alemanya i d’Europa, al cadavant de la qual hi ha un altre mite:Thomas Ostermeier.

Tot plegat, una oportunitat que no es pot deixar passar… si trobeu entrades!

El dissabte, 8 de juliol, després de la funció, s’organitza una conversa amb James Yeatman, codirector de l’espectacle. Modera: Albert Lladó, filòsof, dramaturg i periodista cultural

Teatre Lliure Montjuïc – Sala Fabià Puigserver
Dies 8 i 9, 20.30 h
Durada: 120 min
Espectacle en alemany amb sobretitulació en català

Aquesta activitat forma part de l’itinerari Grec_Selecció

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània