La companyia Els Pirates Teatre i El Maldà presenten el cicle Dilluns de merda amb noves peces teatrals creades des del confinament.Es tracta de la segona iniciativa online sota el lema Seguim a prop amb la intenció de posar un granet de sorra a la situació d’emergència de les companyies i professionals de les arts escèniques. La primera va ser la publicació del disc digital amb les cançons originals de Les Feres de Shakespeare, que ja està a la venda al web d’El Maldà.

Els Dilluns de merda seran 4 capítols emesos per Youtube creats per 10 de les companyies que no han pogut presentar els seus espectacles a causa de la pandèmia, juntament amb algunes que ja havien estrenat la temporada 19-20. Es presentaran peces teatrals fetes a partir de diferents fragments dels seus espectacles i de material adicional que el públic no hauria pogut veure d’una altra manera, ja sigui amb peces que han inspirat les creacions o peces de caire més documental, amb testimonis i entrevistes en el cas d’espectacles que es basen en fets reals. Les emissions, totalment obertes al públic, inclouran un sistema de donatius online, de manera que el públic podrà col·laborar en l’elaboració d’aquest material i contribuir a la supervivència de les companyies que hi participen. Amb aquesta iniciativa El Maldà també vol mantenir viva la visibilitat de les companyies. La nova programació online oferirà una alternativa per seguir gaudint del teatre mentre les sales romanguin tancades. Amb aquestes iniciatives, el públic podrà ajudar i ser partícips de la feina de les companyies gaudint de les seves creacions des de casa.

Dins la programació, hi destaquen companyies habituals del Maldà com La ruta 40, The Feliuettes i Els Pirates Teatre, espectacles com Barbes de balena, Akelarre, Alhayat o la suma dels dies i Una habitació buida, i noms propis com Laura Aubert, Mariona Castillo, Llorenç González, Georgina Latre i Ferran Utzet, entre molts d’altres. Els Pirates Teatre i El Maldà transformen així el seu lema Històries de prop, per un Seguim a prop, sent conscients que és impossible viure l’experiència teatral a través d’un dispositiu, però amb la intenció d’adaptar-se a les noves circumstàncies i generar continguts per continuar apropant el teatre al públic.

HISTÒRIES DE PROP ALS 4 CAPÍTOLS
La programació dels Dilluns de merda gira a l’entorn de les 3 línies que el Maldà va presentar per la temporada 19-20: Dones amb història, Històries musicals i Històries d’avui, tot i que s’estrenarà amb un capítol especial dedicat als 19 anys d’Els Pirates Teatre.

Imatge de Laura Aubert i Bernat Cot del Capítol 1 dedicat als 19 anys d’Els Pirates Teatre
Programació de “Dilluns de merda”
 • CAPÍTOL 1 (25 de maig a les 19h): dedicat als 19 anys d’Els Pirates Teatre. Amb cançons, monòlegs i anècdotes de molts dels espectacles de la companyia, com Somni d’una nit d’estiuRonda naval sota la boira Les feres de Shakespeare. Amb els actors Laura Aubert, Ricard Farré, Llorenç González i Laura Pau, entre d’altres.
 • CAPÍTOL 2 (1 de juny a les 19h): dedicat a Dones amb història, a l’entorn de tres espectacles.
  • L’emotiva Barbes de Balena, d’Anna Maria Ricart amb Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Cinta Moreno i Anna Romaní, que havia de tornar al Maldà aquesta tardor.
  • Akelarre, de la companyia The Feliuettes, que inlou cançons de Clara Peya i Arnau Tordera entre d’altres, i que ens presentaran Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau. Actualment haurien estat en cartell a El Maldà per segona vegada.
  • El silenci dels telers, espectacle que no s’ha pogut estrenar a causa de la pandèmia, dirigit per Ferran Utzet, i amb les actrius Maria Caselles i Andrea Portella. S’havia d’estrenar el 15 d’abril.
 • CAPÍTOL 3 (15 de juny a les 19h): el capítol més musical, a través de tres espectacles del gènere.
  • La trilogia de l’amor d’Alícia Serrat, que s’ha pogut veure diferents temporades, i que ens presentaran actuacions des de casa de Mariona Castillo, Víctor Arbelo o Edgar Martínez, entre d’altres.
  • La companyia Epidèmia Teatre que havia d’estrenar Mistela Candela Sarsuela el 22 d’abril a la sala.
  • L’èxit d’aquesta temporada Una habitació buida, amb música de Clara Peya i dramatúrgia de Marc Artigau. L’espectacle més gran d’aquesta temporada, amb 7 cantants i actors de musicals en escena.
 • CAPÍTOL 4 (29 de juny a les 19h): un capítol dedicat a aquells espectacles que es basen en històries reals, i a la companyia La ruta 40.
  • El colpidor espectacle sobre els camps de refugiats actuals: Alhayat o la suma dels dies, de la companyia La viciosa, creat per les germanes Laia i Aura Foguet. Amb Georgina Latre, entre d’altres.
  • Una galaxia de luciérnagas, d’Aina Tur, que s’havia d’estrenar al Grec 2020 aquest juliol, i que es basa en la història personal de la dramaturga i directora. La interpreta l’actriu Anna Alarcón.
  • Cia. La Ruta 40, que ha estat a El Maldà 6 temporades seguides amb l’exitós Llarg dinar de Nadal i amb Sacarina aquesta última temporada.
 • DISC DIGITAL DE LES FERES DE SHAKESPEARE A LA VENDA
  Recordem que la companyia Els Pirates Teatre ha publicat el disc digital amb les cançons originals de Les Feres de Shakespeare, el seu primer espectacle de gran format. El disc és un enregistrament en directe de la temporada al juliol de 2019 a El Condal i es pot comprar al web d’El Maldà amb un preu de 8€ amb llibret que conté fotografies de l’espectacle i les lletres.