Com ja us varem avançar fa uns dies, dijous 1 d’octubre tindrà lloc la primera de les funcions de l’espectacle Figure a Sea, coreografia de Deborah Hay, artista nord-americana de la generació dels 70 anomenada postmoderna -que ha tingut una forta influència en les generacions posteriors-, a qui aquesta temporada el Mercat dedica una constel·lació. La major part de les seves obres seran interpretades per l’emblemàtica companyia sueca Cullberg, de la qual Hay és artista associada.

També la podrem veure a ella mateixa  en escena amb un solo que reescriu en cada presentació, alhora que podrem veure  pel·lícules relacionades amb la seva trajectòria; també hi haurà un espai instal·latiu i documental del seu treball dissenyat per Laurent Pichaud, coreògraf que està realitzant un treball de recerca sobre l’arxiu de Deborah Hay.

I dit això, el Mercat ens envia la seva programació de temporada en un Comunicat, que us reproduïm:

LA NOVA TEMPORADA DEL MERCAT DE LES FLORS
* Obrim amb un aforament reduït seguint les indicacions de       les autoritats sanitàries.

 • Gran part de les coproduccions d’aquesta temporada les oferirem via streaming paral·lelament a les funcions amb públic.
 • Hem hagut de tornar a cancel·lar la constel·lació que dedicàvem a la coreògrafa brasilera Lia Rodrigues per les problemàtiques derivades de la pandèmia en el seu país. Mantenim la peça que va proposar Lia Rodrigues: Singspiele, un solo sobre la identitat de la coreògrafa francesa Maguy Marin interpretat per David Mambouch, que també signa el documental L’art d’agir, que es presenta els mateixos dies.
 • No obstant, també podrem comptar amb la presència a Barcelona de Lia Rodrigues, que resideix a Holanda, que impartirà un workshop amb professionals d’aquí.
 • Mantenim els espectacles recuperats de l’anterior temporada: Andrei Rublev, una paniconografia (Societat Doctor Alonso); And so you see… (Robin Orlyn), el cicle Circ d’Ara Mateix,  Second Landscape (Marina Mascarell amb Skanes Dansteatre) i Kubrick is dead (La Intrusa).
 • Tindrem 3 constel·lacions: Deborah Hay amb Cullberg, Mal Pelo al voltant de la música de Johan Sebastian Bach, i Olga Mesa i Francisco Ruiz de Infante.  
 • Presentarem el nostre segon projecte CÊL·LULA, ideat per l’actual direcció artística per tal de fer possible que els creadors locals puguin dur a terme espectacles de mig / gran format: aquest segon projecte ha estat amb el coreògraf  Pere Faura (La Diürna), que va estrenar al Grec Rèquiem nocturn, amb 10 intèrprets de diferents edats i procedències, i que tornarem a tenir al Mercat.
 • Continuem amb els festivals que formen part habitual de la nostra programació: Circ d’Ara Mateix (que havia de tenir lloc la temporada anterior i que hem aconseguit recuperar-lo íntegrament aquesta temporada), El Més Petit de Tots, dedicat als nens i nenes de 0 a 5 anys, i el més recent Àfrica Moment, una mostra de la creació africana contemporània.
 • Dues creacions de dansa inclusiva formaran part de la programació de la temporada, una de Vero Cendoya i l’altra de La Ribot amb la companyia de Madeira Dançando com a Diferença. 
 • La programació expandida travessa tota la temporada, acompanyant els espectacles per tal de donar context i aprofundir en el seu contingut. Projeccions de films i documentals, instal·lacions, conferències, sessions de pràctica artística, tallers, assajos oberts, trobades amb els coreògrafs… Cada proposta troba el millor encaix amb l’artista i amb l’espectacle que presenta.
 • Posem en marxa els Dissabtes Dobles, on oferim veure un mateix dissabte 2 espectacles d’una mateixa companyia (un solo + un espectacle de grup) + una trobada amb l’artista + un berenar.
 • Continuem donant suport als artistes amb les fórmules d’artistes associats i artistes residents.
 • Els programes de públics i d’educatius del Mercat continuen sent de gran rellevància en la programació, amb propostes com Una Hora Abans, Tallers, converses amb artistes, entre moltes d’altres; l’extensa oferta per a les escoles proposa nombrosos espectacles i activitats, així com diversos recursos educatius per als mestres.
 • Presentem la col·lecció PARAGRAFIES, una proposta impulsada pel Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, amb la complicitat de l’editorial Comanegra. Paragrafies comença amb el llibre de Cesc Gelabert  El que m’agradaria que la dansa fos (conduït per Quim Noguero) i Discozombi, de Pere Faura (conduït per Bàrbara Raubert).

Més informació a: https://mercatflors.cat/

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània