El Circ Històric Raluy torna al Port Vell de Barcelona, i ja són vint anys de presència dels Raluy a la ciutat per Nadal. La companyia familiar presenta en aquesta ocasió el seu nou espectacle, Fortius, un homenatge als números sorprenents del circ dels anys 30, un clam a assolir la perfecció, la força i la bellesa. Una proposta que combina el circ més clàssic i familiar, marca de la família Raluy, amb apostes innovadores i d’elevat contingut artístic i reconeixement internacional.
El Circ Històric Raluy, ja està instal·lat al Passeig Marítim, s’estarà tota la temporada nadalenca i s’hi quedarà fins al dia 18 de febrer. Raluy és més que un circ: és una nissaga, el bagatge i l’experiència artística de la família Raluy, que durant 80 anys ha girat al voltant del món. Carles Raluy comanda aquest Circ Històric Raluy després que Lluís i Carles, responsables fins al maig de 2016 del circ Raluy, separessin les seves trajectòries. Carles Raluy torna a Barcelona amb un espectacle on intervenen 16 artistes que durant dues hores proporcionen al públic una experiència inoblidable.

Números d’excel·lència tècnica
A Fortius, el públic trobarà artistes internacionals com la contorsionista Quincy Azzario, en Val de Fun, hereu de l’estil artístic de Chaplin, o el duet Torix, acròbates que fan poesia a l’aire. O números únics en el món com el d’Icaris de les germanes Giribaldi Raluy. No falten els pallassos, que en aquest Circ Històric Raluy porten el nom de Globó i Billin. En aquest espectacle que recupera el sabor del circ de principis del segle XX, destaca la capacitat de l’home forçut Artur Robin, un home extraordinari que desafia la força humana. És capaç de doblegar el ferro i convida els espectadors a redreçar la barra que doblega en públic. ‘Mai, ningú fins ara, ha aconseguit tornar-la a lloc’, assenyala Carles Raluy, director de l’espectacle.

Si el forçut Robin s’acosta al públic perquè comprovi personalment la seva habilitat és per la proximitat buscada que permet la carpa del Circ Històric Raluy. “No ens agraden els circs grans amb dues o tres pistes”, indica Raluy. La pista i la carpa del Circ Històric Raluy proporcionen a l’espectador una atmosfera ‘captivadora, íntima.’

El circ Raluy és també museu itinerant amb carruatges del segle XIX i XX perfectament conservats. Per exemple, s’incorpora a la col·lecció una caravana datada de 1925 i comprada en un museu alemany on hi ha la cafeteria. Només prendre alguna cosa en aquest reduït espai esperant que comenci la funció ja és tota una experiència. Com també ho és la de passar una nit a l’hotel Raluy, un carruatge de 1939 amb capacitat perquè fins a sis persones passin la nit al circ. Els hostes d’aquesta caravana poden veure un assaig de la funció, fer una visita guiada a les instal·lacions i gaudir d’una funció des de la grada de la carpa i d’una altra a les bambolines, seguint la preparació dels artistes abans de cada número i les seves reaccions un cop l’han acabat.

La seva carpa, amb capacitat per 720 persones, farà que els espectadors saltin en el temps i l’espai per submergir-se en un univers captivador, guarnit amb detalls que els remetran al passat. Quan el Circ Històric Raluy és a Barcelona, l’efecte es multiplica, perquè el petit i singular món del circ viurà capbussat dins un altre món màgic: el del període nadalenc.
Teixint complicitats entre tradició i modernitat, els Raluy continuen cercant la perfecció tècnica i la qualitat i conviden el seu públic familiar a compartir aquesta fantàstica oportunitat de gaudir de bon circ dins la seva bellíssima carpa.