La popular obra teatral El mètode Grönholm, de Jordi Galceran, que al llarg dels darrers deu anys s’ha representat en 60 països, arribarà a la pantalla de TV3 com a pel·lícula per a televisió interpretada pels quatre protagonistes de l’obra original a Barcelona (Jordi Boixaderas, Lluís Soler, Jordi Díaz i Roser Batalla) i dirigida per Enrich Folch.

L’obra ha estat produïda per Televisió de Catalunya i Versàtil Cinema amb la col·laboració de Mediapro, a la seu del districte 22@ del qual s’han rodat bona part de les escenes. A diferència de la versió cinematogràfica de l’obra, que prenia el plantejament inicial com a punt de partida i passava del plantejament de comèdia amarga per transformar-se en un drama, Galceran ha volgut que la nova producció televisiva sigui al més fidel possible a l’obra teatral, malgrat que l’adaptació a la pantalla ha comportat alguns canvis en el guió.

“El punt d’identificació –va subratllar ahir l’autor– és que tots els espectadors saben què se sent quan es va a demanar feina”. “Hem intentat mantenir l’ambient claustrofòbic de l’original”, va assenyalar. Des que es va estrenar, l’obra ha estat vista per 2,5 milions de persones. Unes 800.000 la van veure a Barcelona. Ara es representa a Los Angeles i és possible que l’any vinent arribi a Broadway.