La comèdia musical 'Autónomos' s'acomiada amb gran èxit de crítica i públic

Una de les grans sorpreses de la temporada ha estat sens dubte la comèdia musical de nova creació Autónomos. el musical, un espectacle divertit, fresc i original, sobre un tema que afecta a molts: les condicions dels autònoms. Es va estrenar el passat 18 de març a l’Almeria Teatre i ha exhaurit pràcticament totes les localitats. També ha gaudit grans crítiques, que destaquen la frescor del format i la comicitat de l’obra, que arrenca sonores rialles entre el públic.

L’espectacle afronta les dues últimes funcions -que acaben el 10 de juny de manera improrrogable- abans que l’Almeria doni pas al GREC 2017 Festival de Barcelona. Les últimes funcions denunciaran l’anunci del govern espanyol dels Pressupostos Generals pel 2017, que contemplen una pujada del 3% en les bases de cotització dels treballadors autònoms i la paralització de la reglamentació del treball a temps parcial d’aquest col•lectiu que suposa un 19% dels treballadors espanyols. “Tenim una de les quotes d’autònoms més alta del món, és vergonyosament cara”, afirmen els autors, Àlex Martínez Vidal i Andreu Rami. “Els autònoms tirem endavant l’economia del país amb un esforç econòmic i administratiu titànic. Alhora, el país pateix casos de corrupció intolerables i els polítics destrueixen l’estat del benestar amb total impunitat”.

L’obra d’Àlex Martínez Vidal i Andreu Rami, amb música de Joan Berenguer, tracta en clau d’humor el món laboral i la situació política a Espanya. A les hilarants escenes i números musicals, se sumen audiovisuals amb ‘cameos’ d’artistes com Biel Durán, Juanra Bonet, Alba Florejachs i Merche Ochoa o els Youtubers i còmics Loulogio, Toni Nievas i Ignasi Taltavull.

Fitxa artística i tècnica
Idea, guió i interpretació: Àlex Martínez Vidal, Andreu Rami
Composició musical i música en directe: Joan Berenguer

Assesorament còmic: Eugenia González La Rosa
Han posat acudits on no n’hi havia: Tomàs Fuentes, Ignasi Taltavull, David Martos
Aparicions estel•lars: Biel Duran, Juanra Bonet, Toni Nievas, Loulogio, Merche Ochoa, Joan Boluda, Alba Florejachs, Ignasi Taltavull, entre d’altres.

————————————————

Han opinat…
“Desata las risas del público (…) Una desmelenada crítica del sistema con la que los emprendedores Martínez y Rami se meten al público en el bolsillo”
Imma Fernández – El Periódico

• “Enginyosa sàtira musical, refrescant i molt divertida (…) Un conjunt de cançons molt gracioses i musicalment excel•lent compostes pel també pianista (en directe) Joan Berenguer.” – Iván F. Mula – Teatre Barcelona

“Àgil, divertida i original” – Neus Monico – Teatre Barcelona

“Divertido vodevil musical, que conecta con el público con un humor muy elaborado, fresco y actual, que dispara el aplauso del público en cada intermedio.”
Esther M. González – EspectáculosBCN

“Te harán reír a carcajada pura” – Montserrat B. – Atrápalo

• “El mérito de Autónomos es conseguir arrancar, no solo una sonrisa, sino una sonora carcajada ante la situación del país. Es un espectáculo original, fresco, muy loco, pero sobretodo, muy conectado con la realidad.” Magalí F. – Atrápalo

PER QUÈ UN ESPECTACLE SOBRE AUTÒNOMS?
Espanya és un país d’autònoms. El 19% dels treballadors ho són: 3.167.998 persones, de les quals 530.547 viuen a Catalunya. Segons les últimes dades, el percentatge de treballadors per compte propi catalans és del 16,8%, i supera la mitjana europea, que se situa en el 15% (* Estudi: ‘La situació del Treball Autònom a Catalunya’). Les grans empreses fomenten la creació de falsos autònoms per evitar contractacions: el 32% d’ofertes laborals per a freelances procedeixen de grans corporacions. El perfil d’autònom també ha canviat: ara és un home d’entre 35 i 54 anys amb assalariats al seu càrrec i amb estudis superiors, i el 96,9% de les persones que capitalitzen la prestació d’atur s’han constituït com a autònoms.

ÚLTIMES ENTRADES A PARTIR DE 15€!!!