Àngel Llàcer a 'La Jaula de la Locas'

El confinament i la crisi sanitària generats per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a suspendre les funcions de La Jaula de las Locas del Teatre Rialto de Madrid, on el musical estava realitzant una temporada d’èxit i preparant la seva posterior gira per tot el país. Ara, que almenys ens permeten un 50% d’aforament, l’espectacle s’acomiada de la Gran Via madrilenya per tornar  a pujar a l’escenari del Tívoli de Barcelona, l’escenari que el va veure néixer i on va aconseguir convertir-se en l’èxit de la temporada durant la seva estanda el 2018, amb més de 1.000 espectadors per funció al llarg de 170 representacions.

I ja ha arribat el moment. Aquesta exitosa producció de Nostromo Live, tornarà ‘a casa’ aquest dijous que ve 22 de octubre, amb més il·lusió, añegria i esperança -que no s’ha de perdre!- que mai. Ara mateix no sabem quan de temps s’i estaran, però jonp badaria:  entrades a www.grupbalana.com.

El Teatre Tívoli i tota la companyia  de La Jaula de las Locas han estat reballant per portar la seva activitat al punt més òptim, seguint les mesures de higiene i seguretat sanitàries més exigents. Asseguren que els espectadors tenen garantida la seva seguretat al teatre, que redueix l’aforament al 50%. L’aposta por mantenir un espetacle d’aquestes característiques en viu reafirma el co mpromís de Nostromo Live amb Barcelona, com una ciutat de creació i producció d’espectacles de gran format.

Ángel Llàcer a la direcció escènica i com a protagonista i Manu Guix com a director musical,  seguirán al capdavant de la ‘festa’ amb un elenc gairebé igual al que va protagonitzar l’estrena a Barcelona.  Hi ha, això si, coreografies noves per sorprendren’s, creació de Miryam Benedited i una trentena d’artistes, entre ballarinsi escènics.

Si bé des del principi La Jaula de las Locas ha destacat pels seus dissenys, aconseguint un munt de premis, els responsables de vestuari i il·luminació,  Miriam Compte ii Albert Faura han volgut renovar el vestuari i les llums, per posar més al dia l’espectacle en aqusta nova etapa a Barcelona… que compta amb 140 canvis de roba!

Ja són més de 300.000 els espectadors que han vist i lloat aquesta ambiciosa posada en escena amb estructures mòbils que van transformant l’escenari. Ara, el públic de Catalunya torna a tenir ocasió de reveure-ho, riure i-fluixet-cantar algunes de les cançons mes conegudes. Una festassa de 2h30min. que tornarà a convertir el Tívoli en un cabaret feliç, agosarat, alegre i lliure.c

 

LA JAULA, un musical de referencia

La Jaula de las Locas (La Cage aux folles, en el seu títol original) presenta el món d’una parella gai: Georges, el gerent d’un night club de Saint Tropez, i Albin, la seva romàntica parella i estrella del local. El musical conta les divertides i absurdes aventures que viuen els dos protagonistes quan Jean-Michel, el fill de Georges, els presenta els pares ultraconservadors de la seva nòvia. Un cant a l’amor, a la llibertat, a la tolerància i a les ganes de viure.

La Jaula de las locas ha arribat als escenaris gràcies a Nostromo Live, la nova productora de teatre i arts escèniques que va estrenar-se amb el musical Casi Normales. El muntatge es basa en la versió revival del musical de gran format de Jerry Herman i Harvey Fierstein, un dels més influents de la història i que va guanyar tres premis Tony i tres premis Drama Desk Adwards l’any 2010 i que s’ha representat ininterrompudament per tot el món, convertint-se en un dels muntatges del gènere més populars de la història, que dècades després la seva estrena a Broadway continua sent un cant a la llibertat individual i col·lectiva, absolutament vigent.

La versió del text en castellà la signen Roser Batalla i Roger Peña.