El teatre familiar vol ser un dels pals de paller del nou director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Sergi Belbel, que n’ha encomanat la coordinació a un bon coneixedor del gènere com Joan Font de Comediants. Els nens no són el futur -diu-, són el present, i el teatre és un dels pocs espais d’oci que, com la vida, té tres dimensions, en aquest món en què el cinema, la televisió i l’Internet només en tenen dues. La cita amb el Nacional Petit comença avui i es repetirà cada migdia dels dissabtes i diumenges de la temporada.

La idea ha estat fer una programació centrada en els aniversaris d’algunes companyies que han prestat una atenció especial als nens. Artristas celebra els vint-i-cinc anys en actiu, Búbulus el desè aniversari i els més veterans, Marduix, trenta anys d’evolució en el món dels titelles. Justament és la companyia de Joana Cluselles i Jordi Pujol, aquest cop amb direcció de Jordi Aspa, l’encarregada d’obrir el foc amb Impressions: tres moments, una mena d’antologia de com ha anat la seva trajectòria que uneix tres peces en un sol espectacle.

La primera, Don Lluïso, el primer muntatge de Marduix, una història d’amor inspirada en una llegenda i amb un únic protagonista. La segona, El mariner de Sant Pau, que s’inspira en una llegenda recollida per Jacint Verdaguer; i la tercera, La dama del jardí, és una nova producció basada en un conte de Pep Albanell.

Impressions: tres moments es podrà veure fins al 12 de novembre. Però els Marduix no deixaran la Sala Petita del Nacional. Per a un públic encara més menut, a partir de 3 anys, ensenyaran Frederic, i tu què fas?, una faula protagonitzada per quatre ratolins que han d’anar a buscar aliments per passar l’hivern, que estarà en cartell del 18 de novembre al 3 de desembre.