El nou conseller promet el càrrec davant del president.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït aquest matí al nou conseller Lluís Puig “el compromís i la fermesa” en acceptar el càrrec de titular de la conselleria de Cultura.

En la presa de possessió, que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha lloat “la vàlua humana, la solvència cultural i el prestigi en el sector” de Puig i ha destacat el seu “treball honest des de la base en expressions culturals molt diverses”.

La feina al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural “ha acreditat el teu enorme esperit de servei i eficàcia”, ha remarcat Puigdemont, que ha afegit que “la vocació de servei a la cultura popular i democràtica” del nou conseller “ajudarà molt al conjunt del país”.

“Jo, com a president, i tot el Govern estem a la teva disposició per poder aconseguir que al teu propòsit com a conseller en aquests temps que ens queden de recorregut d’una legislatura excepcional el puguin acompanyar també l’èxit i els bons resultats, dels quals no en tinc cap dubte”, ha conclòs el cap del Govern.

Durant l’acte, el president també ha volgut agrair la tasca que ha fet fins avui Santi Vila al capdavant de la conselleria de Cultura. Un departament, ha dit, “caracteritzat per una migradesa de recursos econòmics i, alhora, per una ambició política que s’ha traduït amb alguns indicadors que ens són clarament favorables”. I ha citat com a exemples “l’empeny per la democratització de la cultura”, els resultats del recent estudi sobre lectura o la iniciativa de regalar un llibre a cada infant al complir 6 anys.

bANNER amic ficcions 2020