Teatre l'Artesà
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, presidirà demà dijous, 4 de juliol, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2019, que tindrà lloc a les 19.30 hores al Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat.
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) concedeix anualment aquests guardons a figures i entitats que contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen. Enguany, es reconeixeran quatre entitats i sis personalitats de les lletres, el patrimoni, les arts visuals, la música, la cultura popular i la gastronomia catalanes. En concret, es distingirà l’editora Maria Bohigas; l’escriptor Jaume Cabré; el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; la Federació d’Ateneus de Catalunya; la fira d’espectacles literaris Litterarum de Móra d’Ebre; la historiadora Josefina Matamoros; el Museu de Lleida; la pianista i compositora Clara Peya; l’artista Josep Ponsatí, i la cuinera Carme Ruscalleda. 
La gala, dirigida per Anna Rosa Cisquella i produïda per la companyia Dagoll Dagom, estarà conduïda per l’actor Pep Cruz i comptarà amb les actuacions d’Alfred Garcia, Les Impuxibles, Roberto G. Alonso i Carme Canela. L’acte de lliurament dels guardons es tancarà amb un parlament institucional del president Torra i la fotografia de família amb els guardonats.
Assistiran a la cerimònia el president del Parlament, Roger Torrent; l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler; el conseller d’Interior, Miquel Buch; la consellera de Justícia, Ester Capella; el president del CoNCA, Carles Duarte, i els membres del plenari, i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, entre altres personalitats del món de la cultura i de la societat civil.
Prèviament, a les 18.45 hores, el president de la Generalitat farà una visita institucional a l’Ajuntament, on es trobarà amb l’alcalde i signarà el llibre d’honor del consistori.
La cerimònia serà retransmesa en directe a través del portal tv3.cat i, a partir de les 22.00 hores, pel Canal 33.