Un cop s’ha revelat el misteri tan ben guardat del nou director del Festival Grec, les primeres reaccions han arribat en forma de crítica. L’antic responsable de Cultura del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha valorat la tria de Ramon Simó lamentat que CiU torni als nomenaments a dit.

Simó ha estat escollit després que el nou Delegat de Cultura, Jaume Ciurana, s’entrevistés amb diverses personalitats de la professió teatral. Martí desaprova que aquest nomenament s’hagi produït d’esquenes al mètode del concurs públic amb jurat qualificat i la participació del CoNCA, un sistema posat en marxa pels governs socialistes que segons Martí millora la qualitat de les decisions culturals, segons declaracions a EFE.

No obstant, Martí ha desitjat tota la sort al nou director del Festival Grec i ha advertit que el llistó s’ha situat a un nivell certament alt després de l’etapa encapçalada per Ricardo Szwarcer.

Des del nou equip de Cultura, però, defensen el sistema per una qüestió de temps. Segons Jaume Ciurana un concurs autèntic, no una aparença, ens hauria portat a mitjans d’octubre.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània