El Teatre Romea obre temporada amb una producció del Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER) estrenada a la capital del Baix Camp el passat 14 de juny: Tres dramolette de Thomas Bernhard amb Rosa Maria Sardà, Mercè Pons i Pepa López i direcció escènica de Carme Cané.

El dramolett, una peça curta teatral que té l’equivalent en l’entremés espanyol, es presta tan a ser llegit com a ser representat, i es caracteritza per la seva espontaneïtat, brevetat, per el seu caràcter satíric i actualitat. Els tres dramoletts triats són Claus Peymann deixa Bochum i se’n va a Viena com a director del Brugtheater, Claus Peymann es compra uns pantalons i després anem a dinar i Claus Peymann i Hermann Beil a la Sulzwiese.

La trobada amb la premsa ha estat al primer pis del Teatre Romea. L’amfitrió del teatre i director artístic, Calixto Bieito ha lloat la producció i ha dit que sempre obrirà les portes del Romea a textos com aquest.

El director del CAER, Ferran Madico, productor del muntatge, ha destacat el caràcter subversiu de la peça i la manera que té Bernhard d’enfocar la professió teatral des del cantó fosc però en to d’humor.

La directora novell Carme Cané, a banda de sentir-se feliç com un tornavís, ha destacat l’encert de Sardà en proporcionar-li un text que té un punt de reflexió, que diu alguna cosa i que li ha seduït en el sentit positiu del terme.

Els personatges, tot i que són homes, aquí són representants per dones, tot i Cané insisteix en que no fan transvestisme. L’actriu Rosa Maria Sardà, després de celebrar l’existència de Bieito i Madico, va pontificar dient que en l’art no existeix el bo o el dolent, sinó que depén de la subjectivitat de cadascú. Del text va destacar que traspua llibertat. Bernhard defensa la seva llibertat artística i personal. L’altre punt destacat per Sardà és que explica coses tremendes amb humor. Pepa López es va divertir molt preparant-lo i va destacar que el muntatge parla sobre l’essència del teatre, l’amor i el fàstic. També va dir que la importància del text no rau en la construcció del personatge sinó en el discurs. Finalment Mercè Pons es va congratular de tornar a treballar per segona vegada al costat de Rosa Maria Sardà, i va recordar que el Romea va ser on va debutar professionalment. Sobre el text va dir que es tracta d’una reflexió sobre el nostre món.

L’espectacle començarà les respresentacions el 10 de setembre fins al 14 d’octubre.