Tal com varem explicar en la notícia de presentació de temporada del Sant Andreu Teatre (http://tetral.pre.interdigital.biz/ca/noticies/fitxa_noticies/11917), l’entitat s’ha vist obligada a ajornar les funcions de l’estrena absoluta de l’espectacle Islandia de La Veronal a, finalment, els dies 20, 21 i 22 de gener 2012. Per ocupar l’espai que han deixat buit (estava programat per al desembre), el SAT!, en col•laboració amb joves creadors, la FECED (Federación Estatal de Compañías y Empresas de Danza) i l’ACPDC (Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya) ha decidit celebrar la dansa durant dues sessions, sota el lema: Volem ballar!

Consisteix en què el el SAT! Teatre de Barcelona aixecarà el teló per veure els treballs de joves creadors, alumnes i graduats; així com de companyies reconegudes i establertes d’arreu de l’Estat Espanyol com Erre que Erre, CobosMika, La Veronal, Otra Danza, Ibérica de danza, Sol Picó (intervenció en vídeo), Cesc Gelabert (intervenció en vídeo), entre d’altres. Aquesta celebració tindrà lloc els dies 9 i 10 de desembre i es podrà gaudir a preus populars.

Aquest és el programa:
9 de desembre, 21h. 6€. Volem ballar! – El futur
Nit de presentació de la feina que es fa als centres de formació de dansa, amb propostes d’alumnes i joves creadors de Barcelona.

10 de desembre, 20:30h. 6€. Volem ballar! – El present
A partir de la col•laboració entre la FECED i l’ACPDC es podran veure extractes curts de produccions de les companyies consagrades.

Nota del SAT!
Durant dos dies el SAT! Teatre de Barcelona, en col•laboració amb
companyies, associacions, centres de creació i professionals de la dansa vol
fer una declaració d’intencions i posar a disposició del sector i del públic el
seu escenari per a reivindicar la dansa en una festa que vol celebrar el futur i
present d’aquesta disciplina.

En aquest any atípic volem recordar que la dansa és una disciplina artística
per a gaudir, una expressió creativa que estimula sensacions en directe, que
genera experiències estètiques inoblidables i que utilitza el cos com a llenguatge. I que, per tant, VOLEM BALLAR!.