La Noche sin Tiempo Tantarantana - Grec

Dins la programació d‘El Grec de Proximitat, el Teatre Tantarantana estrena La noche sin tiempo, proposta resultant d’un procès de dramatúrgia experimental, escrit per cinc dramaturgues catalanes i cinc de colombianes. Es va estrenar el passat desembre com a espectacle itinerant pel barri de Palermo a Bogotà i arriba ara a Barcelona en format audio-teatre, en ruta pels carrers del Raval. L’espectador anirà escoltant al seu dispositiu mentre segueix les passes del protagonista i es podrà gaudir del 15 al 26 de juliol amb sortida des del Teatre Tantarantana.

L’ARGUMENT
El Polete, malhumorat, sentimental, delinqüent i sant, mira de sobreviure i de viure als carrers del Raval. Se sent un estrany, un estranger,  i potser fins i tot ho és. Passa droga, viu enamorat de la Daisy i du a terme bones accions que no ho semblen a primera vista. Però darrerament ha succeït alguna cosa, un fet crucial que li ha esborrat la memòria, i aquest estat d’estranyesa ha anat augmentant: ja no coneix els carrers, ni el barri, pràcticament ja no es coneix a si mateix. Resseguint les passes d’aquest heroi discret farem un viatge pel laberint de la seva memòria, que és a l’hora la memòria del barri del Raval: crisol d’orients, món social i literari, on personatges anònims es troben cercant una moralitat dins el que la societat considera immoral.

El context en què van nèixer els textos a l’stage de Bogotà,  d’intercanvi, de creació col·lectiva, de celebració i de festa, contrasta amb el context en què ens trobem per a l’estrena a Barcelona: acostumant-nos a les restriccions de contacte derivades de la pandèmia i afrontant els dols tant personals com col·lectius que la pandèmia ens deixa. És per això que l’espectacle, concebut com a recorregut teatral s’ha transformat en una peça d’audioteatre en ruta, que cada espectador pot realitzar al seu ritme i on se’ns convida a mirar vídeos, fotografies i altres materials on la ficció i la realitat es barregen.

La noche sin tiempo és un projecte escènic escrit conjuntament per cinc autors i autores catalans i cinc de colombians (Salvador S. Sánchez, Denise Duncan, Eric Balbàs Laia Alsina i Laura Mihon) i cinc dramaturgues colombianes (Tánia Cárdenas, Saeed Pezeshki, Johan Velandia, César Álvarez i Jefferson Palacios).  És un espectacle de teatre auditiu en ruta per diferents carrers i places del barri del Raval escoltant escenes de la vida d’aquest pària sentimental que es busca a si mateix.

L’intercanvi entre creadores es completa aquest juliol en el marc del Festival Grec amb aquesta ruta acústica pel barri del Raval, amb un a reambientació dels textos al context barceloní i amb un equip artístic vinculat a les companyies residents del Tantarantana. Un equip de quatre actrius i dos actors han posat veu als catorze personatges que ens acompanyaran en una ruta acústica per diferents espais del barri.

La noche sin tiempo està emmarcat dins la programació del Grec de Proximitat i ve complementat per dues activitats paral·leles: un col·loqui on-line amb l’equip artístic de Barcelona i de Bogotà, i un Taller d’Escriptura amb autores catalanes i llatinoamericanes que acabarà en una Mostra de les bres resultants del Taller en format videoart.


ACTIVITATS PARALEL·LES VINCULADES A L’ESTRENA DE ‘LA NOCHE SIN TIEMPO’

COL·LOQUI AMB LES CREADORES
BARCELONA/BOGOTÀ

DIA: 8 de juliol HORA: 20h
PLATAFORMA: Zoom
Col·loqui on-line sobre el procès de creació de l’espectacle LA NOCHE SIN TIEMPO.  Comptarem amb la participació de les 10 dramaturgues de Barcelona i Bogotà que han escrit l’espectacle i parlarem també amb la resta de l’equip artístic sobre l’experiència d’escriure en col·lectiu i sobre el mètode dramatúrgic cleptòman des del qual han treballat i que ha coordinat el també dramaturg Albert Tola. Un col·loqui molt especial amb moltes veus i punts de vista diversos.

 

HADES I EL DOL. MOSTRA DELS RESULTATS DEL TALLER. D’ESCRIPTURA CONTAMINANT-CLEPTÒMANA CATALUNYA/LLATINOAMÈRICA.
DIA: 20 de juliol HORA: 20h PLATAFORMA: Zoom.
Cinc autores catalanes i cinc llatinoamericanes, seleccionades pel seu recorregut i vinculació amb el sector teatral de la seva comunitat, treballaran juntes on-line durant quatre dies per generar un paisatge temàtic grupal des del que crear col·lectivament.  El resultat  serán deu obres curtes que es podrán veure el 20 de juliol amb un debat posterior amb els participants al taller i els conductors del mateix.

Més informació, aquí