Winnipeg, escrit per Laura Martel i dirigit per Norbert Martínez,
El Teatre Akadèmia, que va reobrir les seves portes el passat 23 de setembre amb l’estrena de l’espectacle Winnipeg, escrit per Laura Martel i dirigit per Norbert Martínez, presenta ara una experiència teatral digital única, innovadora, accessible i amb continguts exclusius de la funció (entrevistes als quatre actors i a Lola Patau, passatgera del Winnipeg). Serà el pròxim divendres 16 d’octubre des de les 20.15h en una sessió digital especial a càrrec de Iuris.doc i amb el suport de Puça Espectacles, La Jarra azul i el Teatre Akadèmia en el marc del De Grec a Grec i la complicitat del TR3SC.

L’espectacle, una coproducció de Puça Espectacles, La Jarra Azul i el Grec 2020 Festival de Barcelona, explica la història del Winnipeg, el vaixell que Pablo Neruda va noliejar, com a cònsol de Xile a França, per salvar més de 2.000 exiliats republicans espanyols de la guerra civil espanyola. Winnipeg es podrà veure al teatre fins el 18 d’octubre.

Vuitanta anys després, aquesta història de foscor, horror i crueltat, però també d’esperança i solidaritat, constitueix un episodi gairebé ignorat de la història de la guerra civil. L’any 2014, la dramaturga i guionista de cinema Laura Martel va relatar els fets en una novel·la gràfica que després va convertir en muntatge teatral. La peça que es podrà veure a l’Akadèmia mostrarà a l’espectador les diferents fases d’aquest episodi: la Guerra Civil, el pas de la frontera i l’exili, els camps de refugiats a Argelès-sur-Mer i el Winnipeg i l’exili a Xile.

Winnipeg està dirigida per Norbert Martínez (director de Llibert -Premi Butaca 2014 al Millor Espectacle de petit Format i Millor Text Teatral i finalista als Premis MAX-, ¿La vida es sueño? o #gwenismürfila) i interpretada per Laia Alberch, Laura María González, Martí Salvat i Edu Tudela.

Sessió exclusiva de teatre digital de l’espectacle WINNIPEG

Dia: divendres 16 d’octubre

Hora: 
> 20.15h Inici de l’emissió: entrevistes exclusives als quatre actors de l’espectacle i Lola Patau, passatgera del Winnipeg)
> 20.30h Emissió de l’espectacle Winnipeg (en cartell al Teatre Akadèmia)

Característiques gravació: 3 càmeres i qualitat HD

Venda d’entrades: 5 € a https://www.4tickets.es/teatreakademia/public/janto/?Nivel=DetalleAforo&idSesion=0000000000182083

Enllaç al youtube: https://youtu.be/KluxRE_C5ys

Sobre WINNIPEG

L’obra és un cant a l’esperança i crida contra l’oblit, aquesta obra recorda el moment en què el poeta Pablo Neruda i el ministre d’Exteriors del govern xilè Abraham Ortega, van obrir les portes del país a més de 2.000 republicans espanyols exiliats.

bANNER amic ficcions 2020