‘UNA NIT MOOOLT COMPLICADA’

Després d’un primer intent frustrat per les restriccions sanitàries arrel de la COVID-19, el
divendres que ve, 27 de novembre, el Teatre Gaudí Barcelona acull la comèdia gironina Una nit mooolt complicada produïda per Stop Trick Films, escrita per Pepe Vaquero i dirigida per Martí Peraferrer. Una nit de la qual el Víctor (David Estany) i la Raquel (Lulú Palomares) en seran els protagonistes involuntaris.

Ell, als seus trenta anys, encara no ha mantingut cap relació sexual, motiu pel qual és objecte de burla i pressió al seu entorn laboral. Ella, reiteradament enganyada per un marit masclista, groller i prepotent, és pressionada per les seves amigues, que creuen que la venjança és la millor manera de reforçar l’autoestima. Una nit, el destí els aplega a tots dos i decideixen viure una  aventura disbauxada i luxuriosa per acontentar als qui els angoixen. Però, quan es disposen a complir el seu “deure”, carregats de pors i de dubtes, descobriran que les seves vides estan més connectades del que es pensen.

Aquesta obra, amb personatges quotidians (i fins i tot freqüents), ens ofereix una reflexió sobre la tragèdia de viure una vida a gust dels altres i sota els tripijocs d’una societat insensible amb els més febles. L’obra embolicarà l’espectador entre la ficció que mostra l’escena i la vida real que es mostra entre bambolines. Aquestes restaran a la vista durant tota la funció i, com un making-of, mostrarà en clau d’humor, ficció i realitat al mateix temps, per a comunicar la mateixa dualitat que viuen els personatges.

Vaquero afirma que és un espectacle “políticament incorrecte, amb el qual l’espectador es fa un fart de riure, però també el convida a reflexionar i l’incomoda”. L’obra va poder-se representar sis vegades a Girona (la COVID-19 va interrompre’n les funcions) amb un èxit total de públic i rebuda de la crítica.

RIURE EN TEMPS DE COVID-19
Vaquero ha volgut remarcar la importància de tornar al teatre i de fer-ho per riure: “El
teatre ha demostrat que els espectacles són segurs, que es respecten totes les mesures recomanades i que ningú pot fer responsable al teatre de no ser rigorosos. Per tant, anar al teatre no sols no és perillós, sinó que és recomanable, per salut social i mental. I si a més, l’obra ens distreu i ens alegra, farà més suportable el pes de les molèsties i inconvenients de la pandèmia”.

L’obra podrà veure’s del 27 de novembre al 13 de desembre, cada dijous, divendres, dissabte a les 20:00 h i diumenge a les 19:00 h. L’aforament disponible variarà segons les indicacions de les autoritats sanitàries.