Després del muntatge radiofònic d’El gegant del Pi, el Teatre Lliure estrena al canal de youtube del 28 al 31 de maig la lectura dramatitzada El segon principi, creada per Mercè Sarrias i Miguel Casamayor. La nova proposta, aquest cop en format audiovisual, forma part de la programació digital que el teatre ofereix fins al juny i que explota les oportunitats de les eines digitals en temps d’estat d’alarma i confinament.

El segon principi és un espectacle de nova creació que explora i juga amb les possibilitats dramàtiques que ofereix la plataforma de videoconferències Zoom, popularitzada amb l’inici de la crisi sanitària. La proposta, amb realització de Mercè Rodríguez, compta amb les intèrprets Mònica Glaenzel, Eli Iranzo i Maria Pau Pigem.

L’ARGUMENT
El segon princip
i
parla del procés de creació de dues guionistes i una documentalista a l’hora de fer un projecte teatral sobre un escàndol de corrupció. De com una dona entra a l’ajuntament amb la idea de tirar endavant el districte de Barcelona amb més diversitat de conflictes de la ciutat i descobreix una xarxa de corrupció gegantina llaurada al llarg dels anys.

Malgrat la cruesa de l’assumpte, l’espectacle és una comèdia documental que tracta de la nostra ciutat, el món del guió, de la cultura i de la vida d’aquestes dones, amb un to irònic i refrescant. El títol s’inspira en el segon principi de la termodinàmica i la proposta remet a l’esperit de tornar a recomençar després d’aquest temps de confinament.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Diumenge 31 de maig
 es farà un xat postfunció a la plataforma zoom obert al públic, en el qual participaran Mercè SarriasMiguel Casamayor i Itziar González, arquitecta, activista política i exregidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona.

La fórmula radiofònica de la primera lectura dramatitzada que es va estrenar, El gegant del Pi, escrita i protagonitzada per Pau Vinyals, va ser tot un èxit: es van comptabilitzar 450 entrades venudes i ha comptat amb el reconeixement del públic i la crítica.

Compra d’entrada i accés a l’espectacle
Un cop comprada l’entrada, el primer dia de funció l’espectador rebrà un correu electrònic amb un enllaç a la Sala online del Lliure per poder accedir a l’espectacle. Aquest enllaç serà vàlid fins al diumenge 31 de maig a les 23:59h.

El segon principi. Del 28 de maig a les 20h. al 31 de maig a les 23:59h. Youtube Teatre Lliure. 5 euros.