El Teatre Lliure podrà tornar a obrir les portes el dilluns 23 de novembre amb un aforament del 50%, tal com indica el Pla d’obertura progressiva d’activitats anunciat en el full de ruta publicat pel Procicat en les últimes hores.

Per celebrar la reobertura, el Lliure llança avui la campanya Tornem al teatre, que posa a la venda un nombre limitat d’entrades a 18 euros per als espectacles UnaExplore el Jardín de los CárpatosLes tres germanes Plácido Mo.

La reobertura arriba tres setmanes després de l’anunci del tancament dels teatres i quan ja s’han cancel·lat els espectacles El quadern daurat, de Doris Lessing, adaptat per Carlota Subirós; La nostra parcel·la, de Lara Díez Quintanilla, i Bonus Track, de Carol López, que es poden recuperar a la Sala online fins a final de temporada.

L’activitat escènica posterior a aquestes cancel·lacions s’ha pogut reprogramar pels pròxims dies. D’aquesta manera, l’espectacle Una, de Raquel Cors, s’estrenarà el 26 de novembre; l’espectacle Els protagonistes, d’El Conde de Torrefiel, es podrà veure un únic cap de setmana, els dies 28 i 29 de novembre; i l’espectacle Forofos, de Trio Popetín, organitzat conjuntament amb Pallassos sense fronteres, s’ha ajornat al dissabte 12 de desembre.

Una altra novetat serà la reobertura del restaurant de Montjuïc i del bar de Gràcia, seguint les mesures de distanciament i aforament establertes per les autoritats sanitàries.

Finalment, el Lliure online, la Sala online del Lliure, continua sumant nous continguts pensats específicament per al format digital. Avui s’estrena No tots els ocells viuen als arbres, d‘Aleix Aguilà, una adaptació d’Un enemic del poble en el marc dels Clàssics per a criatures; i el 26 de novembre s’estrena la peça de teatre radiofònic Els cecs, de Maurice Maeterlinck, dirigida per Mònica Bofill.

bANNER amic ficcions 2020