A partir d’aquest vespre, els espectadors de Barcelona i tot Catalunya podran tornar a gaudir del teatre al centre de La Rambla. El Teatre Poliorama inicia la temporada 2020-2021 i, al setembre i l’octubre, ofereix una programació que alternarà dues obres que mostren, des de circumstàncies i punts de vista diferents, les relacions no sempre senzilles, entre els  pares i els fills.

El Poliorama està preparat per acollir amb tota la seguretat possible pel públic una programació que inclou èxits tan destacats com Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers, d’Àlex Rigola, De mares i filles, de Paco Mir, El Mètode Gronhölm, de Jordi Galceran, Forever Young de Tricicle o La Llamasa dels ‘Javis.’


PROGRAMA FINS AL 30 d’OCTUBRE

A De mares i filles, una mare (Mont Plans) i una filla (Annabel Totusaus) es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i la seva família

De mares i filles és una versió de “I deien que plouria”, un text que va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2013.  Igual que altres obres finalistes, “I deien” tenia el potencial per convertir-se en una funció d’una durada convencional sense perjudicar la trama original, així que el Paco Mir la va adaptar perquè quedés en la durada actual d’una hora i deu.

Es va estrenar el 24 de Juliol de 2018 a la Sala EÒLIA. De l’1 al 24 de juliol 2019 va fer la primera temporada al Teatre Poliorama de Barcelona, amb una audiència que és duplicava setmanalment, i després ha girat per Catalunya.

“Si fer riure és el més difícil que hi ha, aconseguir que el públic rigui i s’emocioni fins a deixar anar alguna llagrimeta és el MÁS DIFÍCIL TODAVÍA de la dramatúrgia i nosaltres, modèstia a part,  ho aconseguím”, ha dit Paco Mir.

Del 18 al 25 d’octubre.
————————————–

AQUEST PAÍS NO DESCOBERT …, l’actriu Alba Pujol, s’interpreta a ella mateixa, conversa amb el seu pare (interpretat per Pep Cruz), catedràtic d’història econòmica, durant el seu últim cicle de quimioteràpia. A l’escenari, i amb uns pocs elements escènics, els dos recreen aquestes entrevistes, que inclouen reflexions de grans pensadors i artistes, com Cioran, Shakespeare, Lacan, Gil de Biedma, els germans Cohen, el Dr. Benito, Eugenio i Peter Handke.

La peça, però, si bé ensenya el dolor i la mort, també es complementa amb apunts d’humor i emotivitat que la fan catàrtica i generosa amb el públic.

L’obra dirigida per l’Àlex Rigola es va presentar al Festival temporada Alta 2019 i en la seva primera temporada a Barcelona, a la Sala Beckett, va exhaurir entrades a totes les funcions.

Ara en presentar-se al Teatre Poliorama, en una llarga temporada de set setmanes, Àlex Rigola fa la seva primera incursió en el circuit teatral comercial.

“Em van proposar fer un espectacle sobre la mort”, afirma Rigola, “i ens ha sortit un espectacle sobre l’individualisme, el neoliberalisme, la família, allò immaterial, la humanitat, allò grupal, l’existencialisme, la supervivència, l’amistat, l’amor… ens ha sortit un espectacle sobre la vida”. 

Del 15 al 30 d’octubre