El Teatre Romea, guardonat com a "Ramblista d'Honor" 2019

El Teatre Romea, emblemàtica institució cultural catalana amb 156 anys d’història i una notable projecció internacional, ha estat distingit amb un dels guardons Ramblista d’Honor amb el qual l’associació Amics de la Rambla vol reconèixer les persones, entitats, institucions o empreses que contribueixen amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla i de la ciutat de Barcelona.

Anteriorment, el Teatre Romea ha rebut reconeixements com el premi a la Millor Programació de Teatre d’Espanya, de la Feria Internacional de Teatro de Huesca el 2005; el premi Max de les Arts Escèniques com a Millor Empresari o Productor Teatral, l’any 2007; la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2014, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 2015.

El Teatre Romea és el teatre més antic en funcionament de Barcelona, juntament amb el Gran Teatre del Liceu. Nascut per iniciativa privada el 1863, va acollir el Centre Dramàtic de la Generalitat des del 1981 fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya. Sota la gestió del Grup Focus des de 1999, ha esdevingut un centre de producció i exhibició teatral reconegut a nivell nacional i mundial amb muntatges que s’han representat per tot l’Estat, Europa i Amèrica Llatina.

El Romea també és seu i membre de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, una iniciativa de la societat civil per promoure la reflexió, el debat i la investigació sobre les arts escèniques, que organitza activitats en col·laboració amb les figures i personalitats més destacades del món de la cultura i d’altres àmbits rellevants.

Enguany, juntament amb el Romea han estat escollits Ramblistes d’Honor, el president del patronat de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany i l’escriptor Arturo San Agustín. El jurat, representatiu de la societat civil barcelonina, ha estat format per Xavi Capmany, Anna Cristeto, Sergi Doria, Jordi Fernández, Leandro Lamor, Clementina Milá, Joan Oliveras Bagués, Álex Sàlmon, Vicent Sanchis, Enric Sierra, Roser Tiana, Sergi Vicente i el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar.

A l’acte de lliurament, que ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntmaent de Barcelona, ha  recollit el premi el president del Grup Focus, Daniel Martínez de Obregón.