La Sala Timbre 4 de Buenos Aires, dirigida pel prestigiós dramaturg, director i docent teatral Claudio Tolcachir, presentarà, de l’11 al 17 de febrer, una programació d’espectacles catalans agrupats sota el nom de Temporada Alta a Buenos Aires – Setmana catalana a Timbre 4.

Es tracta d’un projecte nascut de la col•laboració entre el Festival i aquest teatre porteny amb la voluntat d’acostar la producció teatral catalana al públic argentí, en la línia encetada per Temporada Alta de convertir el Festival de tardor de Catalunya en una plataforma per a la internacionalització de la dramatúrgia catalana. La iniciativa compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

A Timbre 4 s’hi podran veure tres espectacles: Insomni, de Xavier Bobés, muntatge de teatre d’objectes estrenat a Temporada Alta 2011 per la companyia Playground; Non Solum de Sergi López i Jorge Picó, estrenat en l’edició del 2005 del Festival; i l’espectacle de dansa Striptease de Pere Faura, que es va poder veure en la darrera edició de Temporada Alta.

La setmana catalana es completarà amb una versió del Torneig de Dramatúrgia que s’organitza durant el festival i que, en aquest cas, enfrontarà els autors guanyadors de les dues edicions del torneig català, David Plana i Jordi Galceran, amb dos dramaturgs argentins, Diego Faturos i Francisco Lumerman. En tots els casos, els textos seran llegits per actors argentins. Temporada Alta a Buenos Aires inclourà, també, un taller impartit per Xavier Bobés.

TEMPORADA ALTA I EL TEATRE ARGENTÍ

La programació d’aquest cicle d’espectacles catalans a Buenos Aires té la seva raó de ser. Des de fa anys, Temporada Alta s’ha convertit en l’escenari de presentació de les noves companyies de teatre argentí a l’estat espanyol i alhora en la seva porta d’entrada a Europa. Al festival s’hi ha presentat, entre altres, Ricardo Bartís, Javier Daulte, Daniel Veronese, Romina Paula, Mariano Pensotti, Claudio Tolcachir… Ara, la Sala Timbre 4 es converteix en l’altra cara de la moneda d’aquesta aposta de Temporada Alta i vol ser la porta d’entrada de les companyies catalanes a Argentina.

LA SALA TIMBRE 4

Timbre 4 va néixer l’any 2001 a la casa del seu fundador, Claudio Tolcachir, com un espai de formació d’actors per a convertir-se posteriorment, també, en una sala d’exhibició amb una capacitat par a 50 espectadors. Després d’anys de creixement el formen, actualment, dues sales –la segona, amb capacitat per a 150 espectadors- amb una programació regular d’espectacles, una companyia de teatre que produeix els seus propis muntatges i un espai de formació.

La companyia ha creat els espectacles La Omisión de la Familia Coleman, Tercer Cuerpo, i El Viento en un violín. Les tres obres, escrites i dirigides per Tolcachir, s’han presentat en més de 30 països, i han participat en prop de 100 Festivals Internacionals, entre ells Temporada Alta que, des de fa anys, manté una estreta col•laboració amb aquest teatre.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània