El Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) ha organitzat una lectura dramatitzada de l’obra La fam, de Joan Oliver, que tindrà lloc aquest dilluns a Corbera d’Ebre. La lectura serà a càrrec de l’equip artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que està preparant la versió teatral de l’obra, la qual s’estrenarà al Teatre Fortuny de Reus els dies 1 i 2 d’abril.
La lectura la dirigirà Pep Pla, responsable també del muntatge teatral de La fam, i hi participaran els dotze actors que l’interpretaran. El Comebe ha decidit organitzar aquest acte perquè Joan Oliver va escriure, publicar i estrenar La fam l’any 1938, en plena Guerra Civil. Aquell mateix any, el de la Batalla de l’Ebre i últim de la guerra, la peça va rebre el premi Teatre Català de la Comèdia de la Institució de les Lletres Catalanes. A l’obra, Oliver parla de la revolució a través de dos personatges: Samsó, l’anarquista i individualista; i Nel, el militant disciplinat d’esquerres. Un tercer personatge, Lupa, la dona que simbolitza la terra i la pàtria, completa el triangle que configuren els protagonistes de l’obra.
L’equip artístic i tècnic de La fam arribarà dilluns a la tarda a Corbera, on visitarà el Poble Vell. A les set farà la lectura pública de l’obra al casal municipal i, tot seguit, s’encetarà un col·loqui entre els actors i el públic. La fam és una coproducció entre el TNC i el Centre d’Arts Escèniques de Reus. Per aquesta raó, l’estrena absoluta de l’obra tindrà lloc al Teatre Fortuny de Reus els dies 1 i 2 d’abril. El muntatge s’instal·larà després a la sala petita del TNC entre el 20 d’abril i l’11 de juny.

  • la neta del senyor linh
  • lehman trilogy
  • juan tamariz