Feia temps que les entitats badalonines reclamaven un espai propi dins la programació del Teatre Zorrilla. Per satisfer aquest buit s’ha creat el cicle Badalona a Escena, que dóna l’oportunitat de presentar una obra al teatre amb totes les facilitats tècniques. La voluntat és que la iniciativa tingui continuació a la tardor en què també participin grups dels barris badalonins menys cèntrics. Entre les propostes que es podran veure al mes de juny, n’hi ha per a tots els gustos. Un musical, dansa, textos clàssics d’autors catalans i estrangers i una obra badalonina, tot per descobrir una altra forma de pujar dalt de l’escenari.

Per primera vegada les entitats semiprofessionals de Badalona tenen l’oportunitat de presentar les seves obres al Zorrilla en un cicle propi. Badalona a Escena és un projecte que neix amb l’objectiu d’oferir tots els mitjans tècnics de la instal·lació a grups que normalment no tenen a l’abast aquest tipus d’instruments. Joan Anton Sánchez, director del Zorrilla, afirma: El teatre vol diferenciar clarament tots els productes que oferim, entre ells l’aposta pels circuits amateurs.

L’única premissa que marca el teatre per obrir les seves portes als grups badalonins ha estat que hi col·labori algun professional: Un escenògraf, o director o actor perquè pugui donar un reforç a les entitats. En aquesta primera tongada de representacions no ha calgut cap filtre previ, ja que tots els projectes presentats es veuran a l’escenari. Una altra cosa serà la pròxima edició, que ja s’està preparant per a la tardor vinent. Sánchez considera que s’haurà de crear una comissió que s’encarregui de decidir quines obres es poden beneficiar del cicle. Per augmentar la participació han començat els contactes amb entitats dels barris de Pomar i Llefià perquè s’animin a involucrar-s’hi. La principal motivació del Zorrilla és que l’entitat que pugi a l’escenari en surti reforçada, explica Sánchez. Per aquest motiu tot el taquillatge que es faci anirà a parar als mateixos grups.

Els primers representants d’aquest nou cicle seran els actors de la companyia Maisomtots, que representaran Sweeney Todd els dies 3 i 4 de juny. Els seguiran el grup Arrels, del centre parroquial Sant Josep, amb l’obra Quatre dones al sol, el 10 de juny. La Dramàtica del Círcol s’atrevirà amb un Molière, Les dones sàvies, el 18 de juny. La companyia Sergi Badalona estrenarà 29 el 24 de juny, i Moviment-2, amb la col·laboració de l’esbart Sant Jordi, representarà una versió dansada de Romeu & Julieta, el 7 de juliol. Tancarà la programació amateur el quadre escènic de la cooperativa La Moral amb un clàssic català, Terra baixa, el 9 de juliol.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>