Els col·loquis del TNC són una ocasió única per aprofundir en cada proposta escènica amb la mirada particular d’un espectador privilegiat. Acabem de saber que el primer col·loqui del 2021 comptarà amb Simona Škrabec, autora del pròleg de la publicació d’Encara hi ha algú al bosc (TNC / Arola Editors), crítica literària i traductora nascuda a Ljubljana (Eslovènia), que des de la dècada dels 90 resideix a Barcelona. Llicenciada en filologia alemanya i en literatura comparada per la Universitat de Ljubljana, es va doctorar en literatura comparada per la Univesitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat L’estirp de la solitud (2002), L’atzar de la lluita (2005), Una pàtria prestada (2017) i estudis literaris a revistes especialitzades tant de Catalunya com d’Eslovènia.

Simona Škrabec, acompanyada de Joan Arqué, director de l’espectacle, i d’Anna Maria Ricart Codina, dramaturga, faran aquesta trobada amb els assistents a la funció d’Encara hi ha algú al bosc del divendres 22, desprès de la representació, a la mateixa Sala Petita del TNC.


ELS VINCLES DE SIMONA ŠKRABEC AMB LA COMPANYIA
La companyia d’Encara hi ha algú al bosc va contactar amb Simona Škrabec per a aquest col·loqui per molts motius. La primera vegada que van acudir a ella va ser perquè els ajudés amb els subtítols del documental (del mateix nom). Llavors, ja sabien que era una escriptora molt coneguda en l’àmbit literari i una gran coneixedora dels Balcans i d’aquest multiprojecte de Cultura i Conficte que inclou, a més, una exposició de fotos a La Model. Simona Škrabec és autora del pròleg de la publicació d’Encara hi ha algú al bosc amb Arola Editors.

El col·loqui també es podrà seguir en directe en streaming per YouTube aquí.


L’ESPECTACLE
Encara hi ha algú al bosc d’Anna Maria Ricart Codina, amb direcció de Joan Arqué Solà, es representa a la Sala Petita del TNC fins al 7/02/2021. Compta amb el repartiment següent: Montse Esteve, Judit Farrés, Ariadna Gil, Erol Ileri, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Magda Puig.

El relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de l’equip de Cultura i Conflicte. Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió de Barcelona. Aquí gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscuda uns anys abans. De sobte, la TV ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina, barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. El novembre de 2020 farà 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són. Però, ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?


Exposició fotogràfica Encara hi ha algú al bosc al Centre Cultural La Model
 

Fins al 30/01/2021. L’exposició Encara hi ha algú al bosc parteix de dues realitats generacionals: la de les dones víctimes directes de tortures i violacions durant la guerra a Bòsnia i Hercegovina i la dels fills i filles nascuts d’aquests embarassos forçats, bona part dels quals van ser abandonats o donats en adopció. Els anomenats “nens invisibles” són avui homes i dones joves, amb ganes de mirar al futur. El plantejament de l’espai expositiu inclou imatges d’aquests protagonistes i convida el visitant a submergir-se en una instal·lació que fa reviure elements de la seva vida quotidiana durant i després de la guerra.

PRÒXIMS COL·LOQUIS

Testimoni de guerra: 29/01/21
La nit de la iguana: 19/02/21
De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda: 12/03/21
Galatea: 07/05/21
L’Emperadriu del Paral·lel: 14/05/21
Mare de sucre: 21/05/21

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021