Després d’aquests mesos de confinament i d’evolució cap a la “nova normalitat”, el sector cultural no ha estat de mans creuades i ha fet molts esforços per fer iniciatives noves i adaptar-se a la situació. És per això que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, dins la seva línia de Premis, i BBVA,  ha creat el Premi CoronaCultura, amb l’objectiu de reconèixer aquelles entitats, pimes, equipaments i professionals que han generat accions culturals de nova creació o adaptades a la nova situació generada pel Covid-19, i que s’hagin iniciat entre el 14 de març i el 30 de setembre.

“El sector cultural ha estat un dels principals impulsors d’activitats en temps de
confinament i continua reinventant-se amb noves formes de fer arribar la cultura a la societat, quan mes ho necessitava. Aquest Premi vol reconèixer aquelles entitats, equipaments i professionals que de forma original i innovadora han treballat per fer propostes de qualitat”, explica Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Les propostes poden ser dels àmbits de la música, les arts escèniques, la literatura, el cinema i les arts visuals, i l’àmbit d’actuació ha de ser Catalunya..

COM PARTICIPAR-HI
Per participar-hi cal emplenar el formulari que es troba a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www.fcaixescatalanes.cat) i accedir a l’apartat d’inscripció que es troba a la pàgina del Premi CoronaCultura. Caldrà adjuntar un dossier presentació de la proposta, que inclogui la descripció i els objectius del projecte.
La data límit de presentació de les propostes és el 30 de setembre de 2020.


PREMIS

Entre totes les propostes presentades s’atorgaran tres premis: un primer premi valorat en 5.000 euros, un segon premi, en 3.000 euros, i un tercer premi, en 2.000 euros. La difusió dels guanyadors/res es farà pública a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC.


EL JURAT, VALORACIÓ DE LES CANDIDATURES I VEREDICTE

El jurat està format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cultural:
– Joan Oller, director del Palau de la Música
– Àlex Casanovas, actor i President de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de
Catalunya (Aadpc)
– Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura
– Pepe Zapata, director del TRESC
– Esther Vera, directora del Diari Ara

Per a la valoració de les candidatures, el jurat tindrà en compte l’originalitat, la innovació,
l’impacte cultural, social i educatiu, i la capacitat d’adaptació a la nova situació generada pel Covid-19.

Més informació, bases i inscripció:

Web: www.fcaixescatalanes.cat
fundacio@fcaixescatalanes.cat
Twitter: @fcaixescat