El municipi d’Esparreguera, al Baix Llobregat, acull aquests dies el rodatge d’El provador de coses. Es tracta d’una pel·lícula dirigida per Oriol Ferrer, basada en El Judes, un dels primers llargmetratges en català. El film, que s’estrenarà el març del 2010, ja ha venut 2.500 entrades.

El Judes, d’Ignasi Ferrés Iquino, basada en la passió d’Esparreguera, es va rodar en català el 1952 en aquest municipi del Baix Llobregat i es va convertir en tot un fenomen. Ara es vol repetir l’experiència amb El provador de coses, que tindrà nou argument i noves històries, però conservarà elements com la Passió, Esparreguera i actors amateurs compartint escena i protagonisme amb actors professionals.

Tot Esparreguera s’ha bolcat amb la pel·lícula. Així ho ha explicat Blai Llopis, que interpreta Euladi Mercader, el protagonista de tota la trama. “Al·lucino amb l’entrega del poble. Amb la Passió d’Esparreguera, per exemple, és total, és com una festa major. I aquesta entrega mateix, en saber-se que es fa alguna cosa aquí i que la Passió hi té alguna cosa a veure, doncs és fantàstica. I tots els actors que hi intervenen estan encantats i amb aquesta il·lusió i aquestes ganes ens pregunten coses”.

“El provador de coses”, que compta també amb la participació de Carme Pla i Ernest Villegas, es rodarà les properes sis setmanes a Esparreguera, al Teatre de la Passió d’aquest municipi i a la muntanya de Montserrat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here