Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

24 Mostra de Teatre de Barcelona

12€

Teatre del Raval

SINOPSI

Programació Mostra de Barcelona 2019

LA GÈNESIS DE LA MOSTRA

Els orígens de la Mostra de Teatre de Barcelona es remunten al matí del diumenge quatre de febrer de mil nou-cents noranta sis. L’edició d’EL PERIODICO corresponent a aquesta data acollia un ampli reportatge de Carlos Geli que, en síntesis, venia a denuncia el “tic clònic” de les sèries de televisió. Aquesta endogàmia, en virtut de la qual els mateixos pocs rostres es repetien en totes les produccions, resultava molt més alarmant quan el teatre s’acollia a aquesta mateixa fórmula: sempre els mateixos.

Aquest reportatge, devorat amb ansietat per Empar López, una de les moltes actrius catalanes relegades per la febre endogàmica de productors, directors i sales de teatre, va constituir la primera pedra sobre la qual posteriorment es va edificar la Mostra de Teatre de Barcelona.

Empar López va decidir que calia trencar el cercle tancat de la interpretació a Catalunya amb l’oferta d’oportunitats a qui no trobaven buit en el petit clan dels privilegiats: “Tots hem de tenir, almenys, una oportunitat de mostrar el nostre treball”. I va posar fil a l’agulla. En aquest moment, quatre de febrer de mil nou-cents noranta-sis, va néixer la Mostra. Transcorreguts alguns anys, Empar López és una dona feliç: els actors i directors que no estan entre els “escollits” conten, per fi, amb un aparador lliure en el qual mostrar-se.

QUÈ ÉS LA MOSTRA DE TEATRE DE BARCELONA?

La Mostra de Teatre de Barcelona és un projecte sociocultural i artístic que es va iniciar l’any 1995, amb Empar López (Actriu catalana) com ànima del projecte, i organitzada per Artípolis Associació Cultural. La Mostra va néixer amb diversos objectius: l’acostament de la col·lectivitat al teatre; la promoció d’espectacles de petit format i també d’autors, actors i directors novells, donant-los una via d’accés a les sales teatrals comercials de Barcelona; la creació de nous textos teatrals; la implicació de les Institucions en la promoció de joves valors i, en resum, el foment de l’activitat artística i teatral.

Una prova clara que aquests propòsits es compleixen és que en l’any 1999 l’alcalde Joan Clos va lliurar a Empar López, per la Mostra de Teatre de Barcelona, el Premi a la Promoció de l’Arts Escèniques, per acostar el teatre a la col·lectivitat.

La Mostra és un gran aparador per als directors de càsting de teatre i cinema així com per a productors de sèries televisives, ja que en ella poden veure com es desenvolupa l’actor a nivell personal, individual i col·lectiu, sempre davant d’un treball viu, autèntic i irrepetible de plurals resultats, que de vegades, en una prova o un càsting no es poden mostrar, potser senzillament per que l’actor no està en el moment adequat, en el lloc oportú.

Els programadors de Teatre troben en la Mostra un gran aparador per a poder visualitzar els espectacles d’una forma avantatjosa, valorant-los no tan sols pel seu propi criteri, sinó també per la reacció del públic enfront de les representacions; així podran decidir si els espectacles són susceptibles de ser programats en les seves sales.

La Mostra ha cregut i ha volgut que la Televisió s’ocupi de la cultura teatral. El Teatre i la Televisió són dos mitjans de comunicació, un artesà i l’altre amb gran repercussió social, que creiem que en unir-se poden proporcionar un bon camí pedagògic, ja que encara hi ha persones que no han anat mai al teatre, i en canvi no hi ha ningú que no hagi vist la televisió. Encara que el teatre per televisió perd el seu valor essencial, creiem que per a moltes persones pot ser un mitjà de promoció que els desperti l’interès per a començar a conèixer l’art escènic. En definitiva, la Mostra vol despertar el gust i el costum per l’espectacle teatral.

En l’actualitat la Mostra s’ha convertit en un dels esdeveniments culturals més esperats en la ciutat de Barcelona, tant pels professionals com per al públic en general.

Les representacions que s’ofereixen, que sempre superen el 100 % d’ocupació de l’aforament de les Sales, i totes les activitats que acompanyen la Mostra, són seguides amb gran interès pels mitjans de comunicació de la ciutat, que cada any es fan eco del seu dia a dia. Mitjans de tant prestigi com El Periódico, 20 Minuts, RAC 1, Catalunya Ràdio, Cadena Cope, Com Ràdio, Ona Catalana, City TV i BTV són patrocinadors i col·laboradors de la Mostra.

També contem amb el suport de la totalitat de les Institucions de Govern catalanes (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona – ODA, Generalitat de Catalunya), d’importants entitats com AISGE, Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i el patrocini de dues empreses importants, DAMM i FINURBA.

Compra d’entrades

Details

Start:
7 07+02:00 October 07+02:00 2019
End:
12 12+02:00 November 12+02:00 2019
Cost:
12€
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Website:
http://www.teatredelraval.com/category/24a-mostra-teatre-barcelona-obres-seleccionades-2/24a-mostra-teatre-barcelona-obres-seleccionades/
Durada:
mintus

Organizer

Teatre del Raval
Phone:
93-443.38.19
Email:
reserves@teatredelraval.com
Website:
http://www.teatredelraval.com/

Venue

Teatre del Raval
C. Sant Antoni Abat 12
Barcelona, Barcelona 08001 Espanya
+ Google Map
Phone:
93-443.38.19
Website:
http://www.teatredelraval.com/