Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Casting Giulietta

23€

Juan Carlos Martel Bayod treballa per fer un teatre amb contingut social

SINOPSI

En aquest muntatge de teatre comunitari un grup de dones de més de vuitanta anys ens parlaran sobre l’amor i la soledat a partir de l’experiència i la memòria. Es busca una Julieta emancipada de tot mite que ofereixi la seva visió de l’amor.

Utilitzem la mentida del teatre per explicar, si és que això és possible, una de les veritats humanes fins ara poc qüestionades: l’amor. Complementem aquesta veritat amb el testimoni de dones que, mitjançant les seves experiències viscudes, construiran i destruiran mites al voltant d’aquesta necessitat afectiva que ens mou a tots. Es tracta de posar en joc sobre l’escenari la definició d’amor que habita en el nostre imaginari col·lectiu i que condiciona la manera que tenim d’entendre i posar en pràctica les nostres relacions. En aquest sentit, la història de Romeu i Julieta escrita per William Shakespeare és el punt de partida amb el qual les dones debatran a favor i en contra d’aquest amor romàntic.  L’espectacle documenta en primera persona l’existència d’una mentalitat social que modela els nostres afectes i la nostra companyia, especialment la de les dones. I per contra, també ens mostra què entenem per amor des de l’experiència, i per tant, des de la vida, davant la ficció provinent de la literatura o el cinema.

Juan Carlos Martel Bayod treballa per fer un teatre amb contingut social on siguin representades totes les capes i col·lectius. Amb aquest projecte teatral vol mostrar tota la cruesa que, tan sovint, forma part de la mateixa bellesa i retornar el fet escènic a la societat que l’ha fet néixer, fent-la participar en el procés de creació. Aquest és el segon muntatge que segueix aquesta línia ideològica després de Sis personatges – Homenatge a Tomás Giner (2018). Martel Bayod també ha dirigit altres muntatges com ara L’inframonJoc de mirallsUna Ilíada. Des del febrer d’aquest mateix any, és el nou director del Teatre Lliure de Barcelona.

Una coproducció del Teatre Lliure i el Grec Festival de Barcelona.

Amb la col·laboració de la Fundació Amics de la Gent Gran, La Fundació Privada Avismón Catalunya.

Agraïments: Eva Garcia, Art i Part, Isabel Estévez, Miquel Malirach, Creu Roja, Departament de promoció de la gent gran de l’Ajuntament de Barcelona.

FITXA ARTÍSTICA

Idea i direcció: Juan Carlos Martel Bayod Dramatúrgia: Marc Artigau Dramaturgista: Georgina Oliva Amb: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Isabel Linares, Maria Dolores López, Clara Manyós, Àurea Márquez, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador, Paquita Soler Disseny de l’espai i vestuari: Xesca Salvà Disseny de la il·luminació: Marc Lleixà Disseny del so: Lucas Ariel Vallejos Disseny de vídeo: Joan Rodon Ajudanta de direcció i entrenament actoral: Clara Manyós Continguts i assessorament: Mireia Estrada Fotografies del procés: Juan Lemus Idioma Català i castellà Duració 80 minuts Horari De dimecres a dissabte 20h. / diumenge 18h.

Compra d’entrades

Details

Start:
26 26+02:00 September 26+02:00 2019
End:
13 13+02:00 October 13+02:00 2019
Cost:
23€
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://tlliure.shop.secutix.com/selection/event/date?productId=1448981700
Durada:
mintus

Organizer

Teatre Lliure
Phone:
932 892 770
Email:
info@teatrelliure.com
Website:
www.teatrelliure.com/ca

Venue

Gràcia/Teatre Lliure
Montseny, 47
Barcelona, Barcelona 08012 Espanya
+ Google Map
Phone:
932 387 625
Website:
http://www.teatrelliure.com/ca