Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cúbit

32€

La Ruta 40

SINOPSI

En totes les obres que escric em formulo preguntes i al mateix temps intento traslladar-les als espectadors. Són de temes que m’inquieten i de les quals no acostumo a tenir respostes. Sovint se’ns remet a la nostra història –personal, familiar o col·lectiva– per intentar explicar i entendre qui som i les nostres circumstàncies actuals. Partint d’aquesta premissa, de quina manera i des de quin lloc construïm la memòria?
O per paradoxal que pugui semblar, la construcció de la memòria és un acte de destrucció? Els protagonistes de la nostra obra –en un espai on es barreja l’àmbit íntim familiar i la dimensió pública d’una Fundació creada pels pares– preparen un llibre. I això m’ha servit de punt de partida per parlar d’una qüestió tan fràgil i dubtosa com la configuració dels relats oficials.
Aquest encontre i la necessitat de plasmació d’un passat posarà en evidència les percepcions d’uns i altres i la necessitat d’arribar a pactes més o menys fidels amb la realitat, i generadors d’una determinada convivència. La paraula, alhora, esdevé, com ja he especulat en anteriors obres, una magnífica i perillosa eina de comunicació, incomunicació i manipulació, generadora de realitats, relacions i veritats a través de mentides o de supòsits.
Des dels seus inicis, he estat a prop com a espectador dels muntatges i l’evolució de La Ruta 40. La seva trajectòria i compromís en l’elecció d’autors, títols i temàtiques m’ha semblat sempre una declaració d’intencions i una mirada teatral precisa i coherent, per la qual cosa és un plaer compartir ara aquest projecte amb ells.

Un espectacle de Josep Maria Miró i la Ruta 40

FITXA ARTÍSTICA

intèrprets Anna Azcona, Alberto DíazAlbert Prat Sergi Torrecilla

autoria i direcció Josep Maria Miró / espai escènic i vestuari Xesca Salvà / il·luminació August Viladomat / espai sonor Joan Solé

ajudant de direcció Roger Vila / producció executiva Maria G. Rovelló

construcció d’escenografia Punt de Fuga

i els equips del Teatre Lliure

coproducció Mithistòrima Produccions/La Planeta i La Ruta 40

amb el suport del Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt, la Nau Ivanow i L’Excèntrica

La Planeta rep el suport de l’ICEC, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona

agraïments Oscar i Vito Machancoses; Ignasi, Aleix Adrià Guasch; família Reixach, Cristina Cervià, Matthieu Verhelst, Roberto G. Alonso, TNC, L’Excèntrica i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat/Factoria SI.

Espectacle en català Duració 80 minuts

Compra d’entrades

Details

Start:
13 13+02:00 November 13+02:00 2019
End:
1 01+02:00 December 01+02:00 2019
Cost:
32€
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.teatrelliure.com/ca/programacio/tots-els-espectacles/cubit
Durada:
75 mintus

Organizer

Espai Lliure/Teatre Lliure
Phone:
932 892 770
Email:
info@teatrelliure.com
Website:
www.teatrelliure.com

Venue

Espai Lliure/Teatre Lliure
PLaça de Margarida Xirgu, 1
Barcelona, Barcelona 08004 Espanya
+ Google Map
Phone:
932 892 770
Website:
http://www.teatrelliure.com/ca