Loading Events

« All Events

Escola de pensament

2€ – 4€

Espai de diàleg i pensament

SINOPSI

TÉ FUTUR EL NOSTRE PRESENT?
Com interpretem, des de les eines del pensament i la representació, un possible oracle que vagi més enllà de la ficció distòpica? Per què els fills de la condició pòstuma hem substituït el “cap a on” per la pregunta de “fins  quan”? Com creem escenaris per a la utopia sense caure en la ingenuïtat?
CONVIDATS
Jorge Riechmann i Carlota Subirós

Jorge Riechmann, professor titular de filosofia moral de la UAM (Universidad Autónoma de Madrid), és poeta, assagista sobre el pensament ecològic i exdirector de l’Observatorio de Sostenibilidad en España en la seva fase constitucional.
Carlota Subirós és dramaturga, directora d’El quadern daurat i traductora. Llicenciada en direcció d’escena i dramatúrgia per l’Institut del Teatre i en filologia italiana per la Universitat de Barcelona.
PRESENTA I DINAMITZA
Marina Garcés
DATA
Dimarts 20/10
ÉS EL SUÏCIDI EL VERITABLE PROBLEMA FILOSÒFIC? 
Què vol dir tenir una “vida viscuda”? Quina relació existeix entre la creació i la “lluita per la vida”? És la presència de la mort, i el memento mori, una amenaça o una oportunitat? Com donem veu al tabú sense estigmatitzar-nos?

CONVIDATS
Santiago López Petit i Elena Serrano
Santiago López Petit és químic i filòsof, i fins no fa gaire professor de filosofia de la Universitat de Barcelona. Va ser militant de l’autonomia obrera als anys seixanta i ha estat involucrat en els moviments de resistència posteriors a la crisi del moviment obrer.
Elena Serrano és metgessa de família i coautora del document Per un abordatge social i sanitari del suïcidi del FoCAP.

PRESENTA I DINAMITZA
Albert Lladó

DATA
Dimarts 24/11
El Lliure consolida el seu espai de diàleg i pensament crític amb vuit noves sessions de l’Escola de pensament, de nou dinamitzades i moderades per la filòsofa, assagista i professora Marina Garcés i l’escriptor, periodista i activista cultural Albert Lladó. Gràcia es reafirma com punt de trobada del teatre i el pensament. Un lloc per reflexionar sobre els conflictes contemporanis amb especialistes nacionals i internacionals. Les vuit sessions seran entre l’octubre i el juny.
Ara a la tardor, us en plantegem dues.
HORARI
De 18.30 h a 20.00 h
PREUS
4 €
2 € Generació Lliure i Subscriptors
Abonats gratuït!

Compra d’entrades

Details

Start:
October 20
End:
November 24
Cost:
2€ – 4€
Website:
https://www.teatrelliure.com/ca/programacio/tots-els-espectacles/escola-de-pensament-0
Durada:
mintus

Organizer

Teatre Lliure
Phone:
932 892 770
Email:
info@teatrelliure.com
Website:
www.teatrelliure.com/ca

Venue

Gràcia/Teatre Lliure
Montseny, 47
Barcelona, Barcelona 08012 Espanya
+ Google Map
Phone:
932 387 625
Website:
http://www.teatrelliure.com/ca
bANNER amic ficcions 2020