Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Luz profunda

10€ – 18€

Un viaje con George Harrison

SINOPSI

l 4 d’octubre de 1967, George Harrison i John Lennon van acudir a un programa televisiu. Els Beatles estaven immersos en l’època de la meditació transcendental. Entre el públic, un home discret i amb els cabells blancs va voler donar la seva opinió en el debat. Era el filòleg i pensador Joan Mascaró i Fornés, nascut a Mallorca però resident a Cambridge.

D’aquella breu trobada naixeria una relació epistolar entre Harrison i Mascaró que tindria unes conseqüències inesperades. Mascaró va contribuir al fet que el Beatle s’interessés per l’espiritualitat oriental. Fins i tot li va brindar una lletra per a una cançó: “The Inner Light”. La Llum Profunda.

Mariona Forteza, periodista i cantant, aprofita aquest moment per a muntar tot un reportatge musical en directe. La vida de dos homes preocupats per l’espiritualitat, però amb els seus propis problemes i contradiccions. L’esforç per transcendir de la condició humana.

Luz Profunda és un espectacle de petit format. Basat en la suavitat i la proximitat. En la música i la paraula per a presentar tant els retrats dels personatges, com reconstruir les seves històries, i aconseguir una versió del seu missatge.

Tant Harrison com Mascaró representen l’esforç d’Occident per assimilar part de la saviesa espiritual d’Orient. I en certa manera, aquella breu trobada canviaria part de la sensibilitat occidental en fer de la filosofia oriental un tema de moda en la dècada dels 60 i 70. Gràcies d’una banda a la labor divulgativa de Mascaró i el seu llibre Llànties de foc i també a les cançons de George Harrison.

FITXA ARTÍSTICA

Companyia: Carlos Garrido Escènic. (Mallorca)

Direcció: Carlos Garrido
Text i cançons: Mariona Forteza

Durada: 60 min. SALA PETITA Espectacle en castellà.

Compra d’entrades

Details

Start:
11 11+02:00 November 11+02:00 2019
End:
24 24+02:00 November 24+02:00 2019
Cost:
10€ – 18€
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Website:
http://teatregaudibarcelona.com/luz-profunda/
Durada:
mintus

Organizer

Teatre Gaudí
Phone:
93 603 51 52/61
Email:
info@teatregaudibarcelona.com
Website:
www.teatregaudibarcelona.com

Venue

Teatre Gaudí
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 120
Barcelona, Barcelona Espanya
+ Google Map
  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story