Carregant Espectacles

« Tots els Espectacles

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

María Antonieta

9€ - 18€

Només en la desgràcia se sap de veritat qui s’és”. M. Antonieta. Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica. “Maria Antonieta” és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa. la Creació Un text original de l’actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època …) serveix de detonant…

SINOPSI

Només en la desgràcia se sap de veritat qui s’és”. M. Antonieta.
Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica.
“Maria Antonieta” és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.

la Creació
Un text original de l’actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època …) serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker.

Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l’amant, l’estrangera, la malgastadora, la mare, l’actriu, la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent, la condemnada.

La Història
Filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron ??de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir els Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.

L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia -arrastrada per l’onada de l’aixecament popular- i el seu judici i execució en 1793.

Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d’atacar a la reina i, amb la reina,  a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a “la lloba austríaca”.

De la carrossa d’or al carro de l’escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de Maria Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d’una nova era en la Història de la Humanitat.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Jessica Walker Dramatúrgia: Analía Puentes i Camilo Zaffora
(Versió lliure del text “María Antonieta” de Stefan Zweig)
Companyia Versus Teatre
Actriu: Analía Puentes

 

Compra d’entrades

Mostra els detalls

Inici:
Abril 12
Finalització:
Maig 25
Cost:
9€ - 18€
Categoria:
Web:
http://teatregaudibarcelona.com/maria-antonieta-3a-temporada/#more-5542
Durada:
60 mintus

Recinte

Teatre Gaudí
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 120
Barcelona, Barcelona Espanya

Organitzador

Teatre Gaudí
Telèfon:
93 603 51 52/61
Email:
info@teatregaudibarcelona.com
Web:
www.teatregaudibarcelona.com