Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tartuf

5€ – 16€

2on Fest(I)Vers

SINOPSI

Orgon és un ric burgès del qual la devoció i la beateria han esdevingut tan protagonistes sota la influència d’un estrany personatge trobat a l’església que diu ser un gentilhome provincià arruïnat. El seu enlluernament ha arribat fins a tal extrem; que, sense pensar-s’ho gens ni mica, l’ha acomodat a casa seva i li ha confiat ‘el control de tot’. Aquest acte d’obcecació i d’estultícia quasi li acabarà passant factura dins l’àmbit i equilibri familiars… Un deus ex machina d’última oportunitat el salvarà de morir cremat com un verm sense ambicions.

La Companyia del Vers Retrobat (fins ara, Jove Companyia de Teatre en Vers de Barcelona, i anteriorment LaVucal) torna a organitzar, aquesta tardor i amb la col·laboració d’Eòlia ESAD i del Teatre Eòlia, el FESTIVAL DE TEATRE EN VERS DE BARCELONA, el FEST(I)VERS, en la segona edició.

En aquest edició, i després d’haver posat en escena amb anterioritat, peces com El Cid de Corneille, Fedra de Racine i El Despit amorós de Molière, la companyia estrena dues comèdies, una originàriament el Set-Centsfrancès (1667) i l’altra, el Vuit-Cents italià (1751). Encetem el FEST(I)VERS 2019 amb el Tartuf, de Jean-Baptiste Poquelin (Molière) i el tanquem amb la peça Molière, de Carlo Goldoni. Ambdues peces van ser escrites pels seus autors en versos alexandrins (la de Goldoni, en versi martelliani, per ser més precisos.)

FITXA ARTÍSTICA

Autor:  Jean-Baptiste Poquelin (Molière)
Traducció: Bonaventura Vallespinosa
Direcció i Dramatúrgia: Pere Sagristà-Ollé
Interpretada per: Montse Ribadellas (Senyora Pernelle), Lola Usón (Flipota); Sara Visac (Elmira); Núria Mercader (Marianna); Maria Colom (Dorina); Marc Pineda (Damís); Alfons Hernández (Cleant); Albert Roig (Orgon); Marc Marín (Valeri); Dídac Rodríguez (Tartuf); Albert Miró (Senyor Lleial); Joan Vall (Exempt)
Coproducció: Eòlia i+D, Companyia del Vers Retrobat

Horaris

De dimecres a dissabte a les 20.30h
Diumenge a les 18.00h

Dijous 24 COL·LOQUI POSTFUNCIÓ amb la companyia.

Details

Start:
23 23+02:00 October 23+02:00 2019
End:
27 27+02:00 October 27+02:00 2019
Cost:
5€ – 16€
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
http://teatreolia.cat/el-tartuf/
Durada:
mintus

Organizer

Teatre Eòlia

Venue

Teatre Eòlia
Bailen, 23
Barcelona, Barcelona Espanya
+ Google Map
Phone:
933 19 23 97
Website:
http://www.teatreolia.cat/