Kyla (Fredor), de Lars Lorén

El Versus Teatre acull l’estrena absoluta a tot l’Estat espanyol de Kyla (Fredor), de l’autor suec Lars Norén, considerat per molts com l’autor més important del nostre temps. L’espectacle està adaptat i dirigit per Adrian Devant i l’interpreten Adrià Díaz, Sergio Freijo, Marc Naya i Junyi Sun. Estarà en cartell de l’11 de març al 2 d’abril, els dimarts i dimecres a les 20h.

SINOPSI
És l’últim dia d’institut i tres nois entren en una clariana d’un bosc a les perifèries urbanes d’una ciutat sueca. Fan temps, s’avorreixen, beuen cervesa, es peguen i xerren, parlen del seu món i del seu país, el futur del qual veuen condemnat al desastre per culpa de la immigració. S’identifiquen amb valors de superioritat, exclusió i destrucció.

Aviat es veu que, de fet, estan esperant que passi algú. Aleshores arriba un company de classe adoptat, d’origen asiàtic. La violència latent, verbal i ideològica anirà creixent en una acció que transcorre en temps real, i que portarà a l’esclat final.

L’acció de l’obra transcorre en temps real i té una durada de 1h 25 m.

SOBRE L’AUTOR
La trajectòria de Lars Norén com a autor és molt prolífica, i tot i que la seva obra també inclou poesia i novel•les, des dels anys 80 el Lars Norén es dedica quasi exclusivament a la dramatúrgia. Ha escrit per a l’escena, així com també per a la ràdio i la televisió, abastant des del drama familiar fins a les obres de problemàtica social i inclús el teatre infantil.

Representat arreu del món i considerat per molts l’autor contemporani suec més rellevant, a Norén també se l’identifica juntament amb Strindberg i Bergman, com a un artista que transmet la quinta essència del caràcter suec. Actualment és director artístic del Folkteatern de Göteborg i per fi podrem veure un dels textos més representatius del seu estil al nostre país. Serà el primer cop que els espectadors puguin gaudir de Kyla (Fredor), adaptada al català per Adrian Devant.

  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón