El Teatre Municipal de Montcada i Reixach acollirà aquest divendres dia 2 l’estrena absoluta de Alguns dies d’ahir de Jordi Casanovas, dirigida per Ferran Utzet i interpretada per Míriam IsclaFrancesc CuéllarAbel Folk i Marta Ossó. L’espectacle iniciarà tot seguit una gira per tot Catalunya i farà temporada al maig a La Villarroel de Barcelona.

La família protagonista d’aquesta comèdia dramàtica veu capgirada la seva quotidianitat amb els fets polítics que s’esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. La crisi que va sacsejar el país durant la tardor de 2017 els entra per la finestra, com ho va fer a tantes altres llars, per fer saltar pels aires el seu dia a dia.

La Rosa, el Jaume i els seus fills, la Laura i el Jofre, es retrobaran al menjador de casa seva en cinc ocasions. Cinc “dies després”. Cinc dies posteriors a moments que van marcar aquells mesos. En aquestes cinc jornades, compartiran els dubtes, les preguntes, els anhels i els patiments que els va provocant tot allò que se succeeix als carrers.

Al voltant de la taula, tots ells aprendran a comprendre els pensaments i les postures dels altres, faran tot l’esforç possible per conversar i per entendre’s, i hauran de trobar la manera de perdonar les faltes i de guarir les ferides que els hagin produït tots aquests dies dins d’aquest llarg viatge emocional i polític.

Com diu Ferran Utzet, el director de l’espectacle, “els personatges són ficció, però els fets que trasbalsen les seves vides els coneixem perfectament perquè també els vam viure”.

A través de les interpretacions de la família formada per Míriam Iscla, Abel Folk, Francesc Cuéllar i Marta Ossó, els espectadors se submergiran en el nostre passat més recent “per entendre com vam sentir, com ens vam comportar i què vam dir-nos els uns als altres durant aquells dies”.

Per Utzet “es tracta de reviure i revisar no pas la HISTÒRIA amb majúscules, sinó la història, la de les persones. Acompanyant la peripècia de la família, recordar qui érem llavors i potser, de retruc, entendre millor qui som avui”.

Una producció de Hause & Richman i Velvet amb la col·laboració de Terrassa Arts Escèniques i el Teatre Plaza de Castelldefels i que compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

(El text teatral s’ha escrit amb l’ajut a la creació de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.)

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània