Per coses que passin, res impedirà que el mes de setembre a Barcelona s’obri un nou Cabaret. Es dirà La Jaula de las Locas i estarà regentat pels hereus dels que regentaven el cabaret homònim a Saint Tropez La cage aux folles -bé, homònim però en Saint Tropezien– l’any 1978 i que vàrem conèixer gràcies a una pel•lícula -homònima!- protagonitzada per Ugo Tonazzi i Michel Serrault, i que uns anys més tard, Broadway ens ho va voler explicar també convertit en musical. Tots sabeu de què parlo i si algú no ho sap, doncs disfrutarà la sorpresa. El nou Cabaret ocuparà el núm. 8 del carrer de Casp, allà on fins ara hi havia el Teatre Tívoli. Els nostàlgics, no heu de patir. Tornarà a ser el Tívoli un dia o altre!

Parlem, és clar, de la nova versió del musical que la productora Nostromo ha encarregat a Àngel Llàcer la responsabilitat de dirigir i a Aixa Guerra, la de construïr i coordinar les coreografies. En vam parlar per primer cop al desembre del 2017, quan vam tenir el privilegi d’assistir a un càsting. Llavors ja ens van informar que el paper de l’Albin, un entranyable transformista que és la súperstar del Cabaret, l’interpretaria el mateix Àngel Llàcer. I que el seu gairebé inseparable Manu Guix seria el director musical.

El 28 de març, aprofitant l’eufòria de celebrar el Dia Mundial del Teatre, ens van tornar a convocar per presentar-nos el coprotagonista de l’obra, el marit de l’Albin i amo del Cabaret, en George, que va ser adjudicat a un actor-cantant-ballarí a l’alçada: Ivan Labanda, un artista incansable que ha estat present als últims musicals més importants (Scaramouche, Cabaret…), sense deixar d’interpretar un munt de personatges al Polònia.

I ahir dilluns ens van tornar a convocar per presentar-nos ja a tota la companyia i els meravellosos vestits que portaran. Ho van fer en clau de desfilada alto standing, a la terrassa Purobeach de l’Hotel Hilton de Barcelona, per on van desfilar en una passarel•la on els convidats -premsa, cultura i faràndules diverses- seiem a banda i banda.

EL PASSATGE DEL GLAMOUR
Manu Guix, director musical de l’espectacle, va obrir l’acte presentant-nos en George (l’Ivan) a qui li va cedir la paraula per dedicar-se a l’acompanyament musical. En George ens va fer una exhibició de masculinitat glamurosa amb un tratjo (ja sé que es diu vestit, però aquí crearia confusió…) estampat de quadres i botes de pell de serp. I vam conèixer una bona colla d’artistes glamurosos (i glamuroses. O totes glamuroses, com vulgueu) ben equipades de plomes. En Georges presentava els vestits amb tot luxe de detalls: que si lluentons, que si brodats d’or, lamés, tuls, pètals de gassa, licres boreals…

Entre d’altres vam conèixer les Paradise Birds (Enric Marimón i Empar Esteve);la parella formada per Mireia Portas i Roc Bernadí; Anna Lagares i Claudia Bravo; les marineres Evangelin Estevez i Empar Estevez “que no són germanes” puntualitza en Georges; la célebre minyona, que interpreta Víctor Gómez… I l’Albin, que quan actua utilitza el nom artístic de Zazà. Va sortir tres vegades. I ens va cantar la glamurosa peça mítica de l’espectacle: I am what i am. Impressionant, romàntica, espectacular, presumida, seductora… i molt més!

Tot i que ja s’estan agafant força bé el tarannà dels personatges, cal dir que els assaigs de debò comencen el 15 de juliol. L’espectacle s’estrenarà el 19 de setembre i hem de recordar que, si heu vist la pel•lícula, no és exactament igual. S’agafa la versió del musical que es va estrenar a Broadway l’any 1983, amb llibret de Harvey Fierstein i lletres i música de Jerry Herman.

I per si no heu vist la pel•lícula ni l’obra de teatre que van interpretar cap al 2000 Joan Pera i Paco Moran, l’argument presenta a una parella gai: Georges, el gerent del night club de Saint Tropez i Albin, la seva romàntica parella i estrella del local. El musical compta les divertides i absurdes aventures que viuen els dos protagonistes quan Jean-Michel, el fill de Georges, els presenta als pares ultraconservadors de la seva nòvia.

Ens han puntualitzat que tenen els drets i l’obligació de respectar el tema i els temes musicals, però que no es tracta d’una franquícia i que Llàcer podrà posar-hi tranquil•lament el seu segell.

NOSTROMO LIVE, LA NOVA PRODUCTORA DE TEATRE I ARTS ESCÈNIQUES
La Jaula de las locas arriba als escenaris de la mà de la productora Nostromo Live que va estrenar-se al món del teatre i les arts escèniques amb el musical Casi Normales, un èxit sense precedents que ha fet gira per tot l’Estat espanyol.

Ara presenten aquesta nova producció de gran format, ja en procés de creació. El repartiment està format per 25 artistes, escollits entre els al voltant de 1000 que es van presentar al càsting.

Nostromo Live neix de ‘Nostromo Pictures, una productora espanyola de cinema de trajectòria internacional, que amb 5 anys de vida ja ha produït 12 llargmetratges. Entre les seves produccions hi ha noms de la talla de: Robert de Niro, Sean Penn, Joel Silver, Sigourney Weaver, Javier Bardem, Mario Casas, Cillian Murphy, Elijah Wood, Ryan Reynolds i John Cusack, entre d’altres. El seu primer projecte com a productora de teatre ha estat Casi Normales, L’obra ha estat un èxit sense precedents i ha fet gira pel país visitant ciutats com Gran Canària, Barcelona, Bilbao o Madrid.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
www.lajaulaelmusical.com
Venda d’entrades a: https://www.grupbalana.com/es/teatros/obras/la-jaula-de-las-locas/
@lajaulaelmusical

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània