El fotògraf Josep Aznar, especialitzat en les Arts Escèniques i molt notablement en la dansa (nacional i internacional) des de l’any 1977, exposa des d’avui mateix (inauguració, 23 de maig) al restaurant Kasbah del carrer Vila-Vilà 82, una selecció acurada del seu arxiu sobre dansa integrada amb el títol Una forma de bailar, una forma de vivir, que es podrà visitar fins al 24 de juny, en horari d’obertura del restaurant.

La mostra, organitzada per la BiblioMusiCineteca, entitat que proposa activitats a l’entorn de la dansa, l’esport i la discapacitat, és un reconeixement especial a la trajectòria de la ballarina Yannick Niort, professora i fundadora de la Fundació Psico-Art, entitat sense afany de lucre que ofereix activitats artístiques destinades a millorar la qualitat de vida de les persones. Niort ha dedicat tota la seva capacitat professional a difondre aquesta disciplina i, sobretot, a ensenyar els ballarins a alliberar el cos i, per extensió, la ment.

La fundació Psico-art ajuda neix per ajudar tota persona, infant, jove o adult amb discapacitat intel•lectual, física o sensorial; a tots els nens/es i joves amb dificultats dins l’ àmbit escolar i a estudiants o professionals interessats en la nostra metodologia. Ofereix classes de dansa, teatre, música, tota activitat relacionada amb l’ art, així com classes teòriques i pràctiques de formació per a estudiants i professionals en col•laboració amb INEFC Barcelona, àrea d’Activitat Física Adaptada.

Els objectius de la fundació són millorar la qualitat de vida de tota persona amb discapacitat, oferir la possibilitat d’ integració laboral i social mitjançant formació específica, afavorir la creativitat i la realització personal de les persones amb discapacitat, formar professionals i obrir una via d’ investigació educativa y social.

SOBRE JOSEP AZNAR
Premi Dansacat 2009 de l’APdC (Associació de Professionals de la dansa de Catalunya) en la categoria Reconeixement Professional.

Fotògraf especialitzat en escena. Disposa d’un ampli arxiu de fotografies de dansa des de 1977 fins a l’actualitat. Ha participat en una desena de llibres entre els quals destaca 25 Anys de Dansa. Centre Cultural Caixa Terrassa (2009) i Dansa / Noves tendències de la coreografia catalana (1994). Les seves fotografies han protagonitzat 23 exposicions a centres com la Casa de la Dansa de Logronyo, Centre Cultural Blanquerna de Madrid, Ajuntament de París, Parlament Europeu d’Estrasburg, Teatre Lliure, CCCB, Centre Cultural Caixa Terrassa, Museu de les Arts Escèniques de la Diputació de Barcelona, Palau Robert de Barcelona, Castell de Peralada, Universitat de Múrcia, Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha col•laborat en diverses revistes dedicades a l’escena: Dansa 79, Per la Dansa, Susy-Q, Monsalvat, Escena, Opera Actual, Amadeus, Bell Cant Bella Gent, Pour la Danse, Danser … També ha treballat per a innombrables companyies de dansa, entre d’altres: Ballet de Zuric, Última Vez / Wim Vandekeybus, Ballet Nacional d’Espanya, Companyia Antonio Gades, Víctor Ullate Ballet, Metros / Ramon Oller, Pepe Hevia Dansa.

En l’àmbit de l’escena ha treballat per al Festival Castell de Peralada (des de 1983), Grec Festival de Barcelona (des de 2008), Temporada de Dansa del Centre Cultural Caixa Terrassa (des de 1983), L’Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya (1992-2005) i altres.

Ha fotografiat produccions teatrals per a les empreses Focus, Annexa, 3xtr3sSA, ha col•laborat amb les editorials: Planeta, Edicions 62, Cercle de Lectors, Enciclopèdia Catalana, Salvat…

SOBRE EL RESTAURANT KABASH
Decorat a l’estil àrab, amb tapissos i mosaics, taules baixes i tamborets, i una font al mig del menjador, Kasbah ofereix bona cuina francesa, libanesa, marroquina, síria.
Horari: De dimarts a diumenge i festius de 13-16 h i de 20-24 h. Preu mitjà, 20 euros.
Tlf. 933 298 384

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021