La promotora d’espectacles Focus emetrà bons garantits per finançar un musical de gran format que s’estrenarà a Barcelona al voltant de la figura de l’arquitecte Antoni Gaudí, amb motiu del 150 aniversari del seu naixement. Focus i l’agència de valors Estubroker van presentar ahir en roda de premsa l’emissió dels Bons Gaudí, un producte financer inèdit a l’Estat espanyol que ofereix als inversionistes la possibilitat d’actuar com a mecenes d’aquest musical amb l’oportunitat d’obtenir un rendiment econòmic en funció de l’èxit de l’espectacle. D’aquesta manera, el rendiment de la inversió s’incrementarà segons la venda d’entrades

L’espectacle sobre Gaudí, produït per Focus, s’estrenarà al renovat Palau d’Esports de Barcelona, el 23 d’abril del 2002. El director Calixto Bieito, el dramaturg Jordi Galcerán i el compositor Albert Guinovart estan implicats en aquest musical que està en fase de creació.

La compra de cada bo implica l’adquisició d’una entrada de platea. L’import total d’aquesta emissió de bons, que començarà el 31 de gener del 2002 -la subscripció preferent es va obrir ahir- puja a 183.017.945 pessetes (1.099.960 euros) -el cost previst de producció de l’espectacle- repartit en 5.140 bons d’un valor unitari de 35.607 pessetes (214 euros).

Oferim un sistema de bons garantits que permet als inversors convertir-se en mecenes culturals amb un risc zero. Mai perdran el valor nominal dels bons, va dir ahir Xavier Marcè, director general d’estratègia de Focus, que no coneix cap més producte financer similar. El rendiment dependrà de l’èxit de l’obra, diu.

L’amortització dels bons tindrà lloc el 31 de gener del 2003, i al cap d’aquell any els inversors recuperaran el capital invertit més una participació en els beneficis que pugui generar l’espectacle. A partir d’una venda d’entrades del 60% es tornarà un 5% d’interessos sobre el preu del bo. La rendibilitat màxima serà molt alta, del 23,5% TAE, va declarar Marcè. L’operació té la garantia de Caixa Catalunya, entitat encarregada del registre de la venda d’entrades i de certificar la fiabilitat de les dades.

Aquest innovador sistema de finançament participat només s’aplicarà en grans musicals. Si l’experiment funciona, farem el mateix amb Els Miserables, l’espectacle que es programarà després de Gaudí, va dir Marcè.

Si bé no existeix límit en la subscripció, la inversió recomanada per Estubroker és de quatre bons, que equivalen a 142.428 pessetes (856,01 euros).

  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón