Us informem que aquest dimecres, 19 de novembre, tindrà lloc al Teatre Apolo de Barcelona la primera de les funcions especials per a escoles de l’espectacle La Ratonera, d’Agatha Christie, que es representarà davant alumnes de diversos centres el 27 de novembre i el 3 de desembre.

L’objectiu d’aquestes funcions per a nens i adolescents (les entrades estan completament esgotades des de fa setmanes) no és només fomentar l’hàbit de la literatura i el teatre entre els més petits, sinó també aprofitar un recurs ric en matisos i ple de curiositats com és el gènere policíac perquè els alumnes treballin sobre això a classe abans i després de veure l’obra.

Per completar-ho, el Teatre Apolo ha preparat una guia didàctica accessible en línia (http://www.teatreapolo.com/la-ratonera/pedagogia-escoles/) per a centres escolars on es proposa un apropament teòric i pràctic a La Ratonera, En aquesta guia, els professors compten amb una extensa documentació sobre l’obra i també sobre la literatura de misteri en general i l’estil d’Agatha Christie en particular.

Aquesta guia inclou detallada informació i curiositats sobre La Ratonera, i l’univers d’Agatha Christie, a més d’una sèrie d’exercicis individuals i col•lectius per esprémer al màxim el potencial pedagògic de l’obra. Així, els alumnes poden aprendre aspectes com la construcció dels personatges i altres característiques essencials de l’obra de Christie, les diferències entre la novel•la policíaca i novel•la negra, els aspectes que separen el gènere teatral del literari o la identificació de l’estratègia dels girs argumentals a través de “pistes falses”.

La Ratonera, ostenta el rècord de ser la peça teatral amb major nombre de representacions ininterrompudes (més de 25.000 funcions, 62 anys triomfant a Londres) i més de 10 milions d’espectadors. En ella, 8 personatges aïllats accidentalment a la Mansió Monkswell busquen un assassí que sembla estar entre ells, encara que res és el que sembla. De fet, qualsevol pot ser l’assassí …

Aquesta nova producció dirigida per Víctor Conde, que acumula ja més de 60.000 espectadors, està interpretada per Mariona Ribas, Ferran Carvajal, Aleix Rengel, Xavier Bertran, Anna Gras-Carreño, Santi Ibáñez, Joan Amargós i Isabel Roccati.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>