Potser no és el més important, però sí que és el més constant. El Circ d’Hivern, una de les propostes estrelles de l’Ateneu Popular de 9Barris, celebra vint anys i ho fa en un estat de forma envejable i consolidant-se, més enllà del barri, com un dels focus d’arts escèniques a tenir en compte. Després de F.I.R.A, que va suposar la constitució del col·lectiu que la interpretava en companyia estable, arriba aquest Garbuix amb una fórmula similar: ajuntar cinc artistes de diferents disciplines que no havien treballat juntes mai abans per començar un procés de creació de zero.

En la roda de premsa, els directors Guillem Albà i Alberto Feliciate (una direcció en equip que no s’havia donat en el Circ d’Hivern abans) han volgut destacar que, aquí l’important és que “els nens riguin, els adults riguin i l’energia arribi”. D’aquesta manera, aquesta vintena edició va sobre segur: “Volíem fugir de fer cap cosa “moderna”, anar a buscar el públic que no acostuma a anar al circ o al teatre.” Reconciliar públic i circ com si d’un cerimònia es tractés, on l’únic que importar és deixar la ment en blanc i jugar.

En aquest espectacle tot s’hi val i tot s’utilitza: trapezi balanç, perxa xinesa, clown, acrobàcia, ganivets, teles o una bicicleta acrobàtica que hipnotitza en veure-la.