L’Ajuntament de Santa Coloma gestionarà al 100% la Central Escènica, l’espai municipal que vol aglutinar la formació teatral de la ciutat. La decisió arriba uns mesos després de la polèmica suscitada per la lluita de poders interna de les companyies de teatre local, organitzades en el projecte Denominació d’Origen i que havia de portar la gestió de l’equipament. El servei de Cultura es farà càrrec de l’espai i serà l’encarregat de distribuir les aules i organitzar la graella d’horaris.

El conveni entre l’Ajuntament i el grup Denominació d’Origen per a la cessió de la gestió de l’equipament no se signarà –tal com s’havia previst– i serà el departament de Cultura del consistori el que se’n faci càrrec. Fonts municipals justifiquen que el canvi respon a la “inviabilitat” de la proposta que havia fet Denominació d’Origen. “La seva proposta de gestió requeria un pressupost molt important, un pressupost que era inviable en aquests moments”, expliquen les mateixes fonts. El cert és, però, que el conflicte intern en el si del grup, format inicialment per quatre companyies de teatre locals de Santa Coloma –El Negro y el Flaco, L’Avalot, El que ma queda de teatre i Carro de Baco–, i la marxa al febrer d’aquesta última de l’equipament de la Central Escènica han precipitat la decisió del govern colomenc.

A partir d’ara, el servei de Cultura serà l’encarregat d’organitzar les aules i distribuir els horaris disponibles. Fonts de l’Ajuntament expliquen que un tècnic municipal tindrà cura del funcionament i l’elaboració de la graella de disponibilitat de l’espai, amb l’objectiu de donar cabuda a “totes les entitats que ho sol·licitin”. “S’ha parlat amb tothom, perquè la intenció és cobrir les necessitats de totes les entitats culturals de la ciutat”, expliquen les mateixes fonts, que afegeixen: “Denominació d’Origen és una més”. Des de l’Ajuntament també es destaca que moltes activitats que s’han programat amb vista al curs vinent ja s’havien desenvolupant en altres equipaments de la ciutat.

No ha transcendit el pressupost específic que es destinarà a la Central Escènica, atès que forma part del que té l’àrea de Cultura de l’Ajuntament per a aquest any.

TEATRE PROFESSIONAL I ESCOLAR
“La prioritat serà el teatre professional des del punt de vista de projectes seriosos i amb un cert nivell de qualitat”. Aquest és l’objectiu principal de la proposta de gestió feta per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, que vol fomentar l’espai i convertir-lo en un equipament “específic de difusió, formació, creació i producció de les arts escèniques”.

Però més enllà d’això, la Central Escènica vol ser també el trampolí per a molts altres grups que estan començant i la primera presa de contacte dels escolars de la ciutat. Així, la intenció de l’Ajuntament és reservar els matins per desenvolupar el pla educatiu d’entorn amb activitats amb alumnes. A la tarda, l’espai estarà adreçat als grups de teatre i les companyies que vulguin utilitzar-lo per assajar els seus treballs.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso