L’INSTITUT DEL TEATRE OBRE EL PLAÇ D’INSCRIPCIONS A LES PROVES D’ACCÉS ALS ESTUDIS DE DANSA I TEATRE. AQUEST ÉS EL SEU COMUNICAT:

Les escoles superiors de l’Institut del Teatre, l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i el Conservatori Superior de Dansa (CSD) han obert aquest dijous 21 de maig les inscripcions a les proves d’accés. 

En el cas de l’ESAD, s’estableixen dos períodes d’inscripció en funció de l’especialitat a la qual es vol accedir. Així, del 21 de maig al 12 de juny de 2020 estan obertes les inscripcions per als aspirants que vulguin cursar els estudis de les especialitats d’Escenografia i Direcció i Dramatúrgia, i del 21 de maig al 5 de juny, pels que vulguin accedir als estudis d’Interpretació. Les proves d’accés tindran lloc a partir del 18 de juny.

Pel que fa al CSD, les inscripcions a les proves són del 21 de maig al 12 de juny de 2020, tant pels alumnes que vulguin accedir a l’especialitat de Coreografia i interpretació com els que vulguin fer-ho a l’especialitat de Pedagogia de la dansa. Les proves d’accés es duran a terme a partir del dijous 2 de juliol.

D’altra banda, a partir del 25 de maig i fins al 10 de juliol s’obren les inscripcions (no es fan proves d’accés) a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), que atorga una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya per a una formació corresponent, en el seu format, a estudis de formació professional de grau superior per a tècniques de l’espectacle en viu en les especialitats de tècniques de so, luminotècnia i maquinària escènica. És l’únic centre de Catalunya que ofereix aquesta formació altament especialitzada.


PROVES COMUNES I ESPECÍFIQUES
Les proves d’accés de cada escola consten de diferents parts: unes comunes i d’altres específiques segons l’especialitat escollida. Els aspirants han d’aprovar les diferents parts, i les qualificacions finals són la mitjana aritmètica de les notes aconseguides en cadascuna. En les bases de la convocatòria de places s’especifiquen el format de cada exercici a superar i es detallen la relació de textos i/o obres que els aspirants han de consultar per preparar-se millor els exercicis.

Les proves comunes dels estudis d’art dramàtic inclouen un comentari sobre el fragment d’un text, així com l’anàlisi d’una imatge. A part, els aspirants als estudis d’Escenografia han de fer diversos exercicis pràctics en que es valora la seva habilitat en el dibuix a mà alçada i en la composició de la imatge, així com un exercici en el qual han d’elaborar una proposta de disseny escenogràfic.

Les proves dels aspirants als estudis de Direcció i dramatúrgia, entre d’altres exercicis, inclouen imaginar una possible escenificació d’un text dramàtic i presentar-la oralment.

Els aspirants a l’especialitat d’Interpretació han de superar diferents exercicis en que es valoren les seves habilitats interpretatives, així com el domini de la veu i la dicció, el moviment corporal i també les habilitats que tenen des del punt de vista musical i en cant.

En el cas de les proves per accedir al Conservatori Superior de Dansa, els aspirants han de superar diferents exercicis en què s’avaluen l’habilitat de dansar, els coneixements històrics, culturals i artístics de la dansa i l’habilitat de l’aspirant per improvisar i/o composar.

PORTES OBERTES I SESSIONS VIRTUALS
Les mesures de confinament derivades de la crisi sanitària a causa del Covid-19 han comportat la transformació de les habituals sessions de portes obertes presencials que organitzen les escoles en els dies previs a l’inici de les inscripcions per sessions virtuals.

Així, l’ESAD organitza el dimecres 27 de maig, a les 16.30 h, una jornada de portes obertes per Internet, i els 1 i 2 de juny, a les 18 h, unes xerrades virtuals formatives per donar a conèixer els estudis d’Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia, molt més desconeguts que els estudis d’Interpretació.

En el cas de les sessions dels dies 1 i 2, els ponents seran els escenògrafs, directors d’escena i dramaturgs, Xesca Salvà, Marc Villanueva, Sílvia Delagneau, Max Glaenzel, Jordi Oriol i Marc Salicrú. Les persones interessades a participar-hi, han d’inscriure’s enviant un correu electrònic a esad.it@institutdelteatre.cat

D’altra banda, el CSD ofereix de l’1 al 12 de juny diferents sessions virtuals i gratuïtes per a totes les persones interessades a estudiar dansa al centre. Les sessions es realitzaran en horaris de matí i tarda i estaran enfocades a facilitar als aspirants la preparació de les proves d’accés de les especialitats de Coreografia i interpretació i Pedagogia de la dansa. També inclouran xerrades informatives, classes de dansa a càrrec de docents del Conservatori, així com col·loquis amb estudiants del CSD.

També a causa del coronavirus, enguany les proves d’accés variaran pel que a la concentració del nombre d’aspirants. Es faran grups reduïts, seguint la ràtio establerta per la normativa de seguretat de les autoritats sanitàries. Alhora, cada aspirant només haurà de personar-se a les instal·lacions de l’Institut del Teatre el dia i hora que sigui citat a fer la prova.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània